Adsense-top

72-годишна маникюристка участвала в надграждането на Търговския регистър


Едноличната фирма „АЛФА – Веселка Велчева ET“ на 72-годишната Веселка Асенова Велчева участва в надграждането на Търговския регистър по европейски проект за „Добро управление“, редом с известните IT компании „Информационно обслужване“ и „Сиенсис“. 
Фирмата „АЛФА – Веселка Велчева ET“ държи салон за красота „Пеперуда“ в столицата, съобщава "Биволъ".
Официалното име на проекта е „Надграждане на Търговския регистър за интеграция с платформата за обмен на данни между Търговските регистри в ЕС, вграждане на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, интеграция с имотния регистър, единна входна точка и прехвърляне на централния регистър на особените залози“. 
Стойността на проекта е 1 999 415.78 лв, от които 85% европейско съфинансиране.
Данни за проекта се съдържат в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 ( ИСУН).
Темата е актуална, защото от няколко дни Търговският регистър и регистърът на юридическите лица с нестопанска цел са недостъпни.
Фирмата „АЛФА – Веселка Велчева ET“ държи салон за красота „Пеперуда“. 
Салон с такова име съществува на ул. Люлин Планина номер 4 в София. 
В обявата за работа, публикувана от „АЛФА – Веселка Велчева ET“, е посочен и телефон, на който Биволъ се свързал със собственичката Веселка Велчева.
„Фирмата на г-жа Велчева е направила два транспаранта“, пояснил счетоводителят. 
Той се позовал на спечелена малка обществена поръчка и фактури към Агенцията по вписванията. 
"Така стана ясно, че салонът за красота се занимава и с рекламна дейност, а усвоените пари по проекта са за „Осигуряване на дейности „Информация и комуникация“ за около 2300 лв.", обяснява Биволъ.
В системата ИСУН 2020 обаче не са посочени конкретните дейности и суми, изплатени на изпълнителите на проектите, а само техните имена и ЕИК.
Според данните в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 ( ИСУН) ЕТ "АЛФА Веселка Велчева'' е изпълнител и на проект за Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги.
„Биволъ“ изпрати запитвания към пресцентъра на Агенцията по вписванията и очаква оттам по-подробна информация за ролята на Веселка Велчева и нейната еднолична фирма в „надграждането“ на ключови информационни системи на държавата.
Блокиранетоо на Търговския регистър предизвика взрив от гневни ковентари в соцзиалните мрежи. 
Дори поддържница на правителството настояват за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...