Adsense-top

България сваля Борисов на 6-ти септември! Бареков се разграничи от БУНТА, в който го замесиха!

Две групи във Фейсбук затягат примката около Кабинета Борисов 3 и сред основните фигури е основателят на движението довело до първата оставка на Борисов през 2013 г., написа днес в-к „24 часа.
“Национален протест срещу безобразията в България” - такава група във фейсбук стяга поредица от протести срещу правителството. 
Целта е притискане на премиера Бойко Борисов да подаде оставка и да се ходи възможно най-скоро на предсрочни избори.
Вестникът посочва още, че 2693 души са я подкрепили досега. 
Сред тях се открояват бившият общински съветник от СДС и кандидат-кмет на София Николай Гацев и ексдепутатът Димитър Байрактаров, който в момента води заедно с евродепутата Николай Бареков всяка събота сутрин предаването “Без цензура” по телевизия “Евроком”. 
Следите за инициативата за групата водят именно към втория, понеже лозунгът ѝ е: “Искате нещата Различно представени без Цензура“, „Без Страх - попаднали сте на правилното място!“
В статията е замесено и името на Николай Бареков. 
Самият той опроверга подобна информация и негово участие в т.нар. бунтове. 
Евродепутатът Бареков обясни в специално интервю за „24 часа“, че: „Не вярвам в уличните протести срещу правителството. 
2013-а - 2014-а година са ни горчив опит как една улична революция може да бъде опорочена и не води до нищо добро.“
В своето изказване пред вестника той добавя: "Моята позиция за неудобен на цялото олигархично и политическо статукво отдавна е известна на обществото. 
Но на 6 септември, ден на Съединението и на моя роден град Пловдив, няма да присъствам на никакви митинги и шествия в София. 
Не вярвам в тяхната спонтанност, уви. 
Не вярвам в популистките и неграмотни призиви в стил "всичко за всички" или "да сменим системата за един ден", отсече Николай Бареков.
Ето какво пише още евродепутатът във Фесбук:
„Доста странно днес колегите от 24 часа свързват името ми с една още по-странна статия за “първи опит за сваляне на кабинета Борисов 3”. 
Поводът е, че колегата ми от предаването “Бареков и Барйрактаров - без цензура” Димитър Байрактаров членува във фб група срещу безобразията в България. 
Странно поради ред причини: Целта на нашето предаване е истината, а не организиране на улични бунтове, факти за мое участие няма, има само внушения, за да се подсили явно с името “Бареков” драматизма и заплахата за правителството. Моята позиция за неудобен на цялото олигархично и политическо статукво отдавна е известна на обществото. Но на 6 септември, ден на Съединението и на моя роден град Пловдив, няма да присъствам на никакви митинги и шествия в София. Не вярвам в тяхната спонтанност, уви. Не вяврвам в популистките и неграмотни призиви в стил “всичко за всички” или “да сменим системата за един ден”. Няма да застана на един ред зад подобна кауза нито със Слави Трифонов, нито с партия, участвала в безобразията на прехода, нито с хората, които стоят зад проекта Слави. Дори смятам, че този проект е изцяло под контрола на олигархията и задкулисието. Моята кауза се нарича България и винаги ще се боря срещу тези, които осребряват патриотизма си във властта.“

Източник: BNews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...