Adsense-top

Концесията на летище "София" е нагласена за Тypция...

БСП ще обжалва във ВАС отказа на правителството да предостави на парламента условията за концесиониране на летище „София“.
Внасяме проект на решение, с което възлагаме на Министерство на транспорта да прекрати откритата процедура за даване на концесия на летище „София“.
Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Министерският съвет и Министерство на транспорта отказват да предоставят на българския парламент информация за условията на отдаване на концесия на Летище „София”, както и за докладите и анализите, които Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие са направили за състоянието на летището“, заяви Йончева.
По думите й това е неприемливо и показва, че тази концесия е нагласена и има предварително избран победител.
„Летище „София” е печелившо и трябва да се запитаме- кое налага едно печелившо предприетие да бъде отдадено на концесия, особено когато касае и българската национална сигурност”, подчерта тя.  
Йончева заяви, че се е появила информация, че се подготвя спечелването на тази концесия от една съседна на България държава. „Получихме информация, че се готви драстично съкращение на служителите на летището, които са били заплашвани да мълчат, за да не бъдат уволнени още сега, както и за увеличение на цените на услуги”, коментира говорителят на ПГ на левицата.
Елена Йончева припомни, че Турция се готви да открие най-голямото летище в света и не желае конкуренция. По думите й летище София може да бъде превърнато в помощно.
БСП ще обжалва във Върховния административен съд отказа на правителството да предостави на българския парламент информация за условията на концесиониране на Летище „София”. „Днес внесохме проект на решение, с което да се възложи на Министерство на транспорта да прекрати откритата вече процедура на концесията. Подготвяме законодателни промени, с които да се забранява обектите, които касаят българската национална сигурност и такива, които са в списъка на забранените за приватизация обекти, да бъдат отдават на концесия”, информира Елена Йончева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...