Adsense-top

Велизар Енчев: Обединените патриоти са опитомени с обществени поръчки, с комисионни, с пари

“Ставащото в тези дни е много полезно за демокрацията и за политическото отрезвяване  – не само на ГЕРБ, но и на техния коалиционен партньор – „Опитомени патриоти“, както ги наричам аз, които са опитомени с обществени поръчки, с комисионни, с пари.” 
Това заяви в предаването “Преди всички” Велизар Енчев, председател на Движение за радикална промяна “Българската пролет”.
“Истинската същност на Волен Сидеров е умелата професионална търговия с влияние и покупко-продажба на съвести и партии, а истинската същност на Валери Симеонов се вижда тъкмо тези дни”, допълни Енчев:
“От една страна той доста принципно води битката с един разградски олигарх, няма да сгреша ако кажа милиардер – господин Братя Домусчиеви, а в същото време на гърба на тази принципна битка той не напуска коалицията с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, не дава дори сигнали, че ще го направи. 
Остава в коалиция с хора, които той нарича неморални и безпринципни, лобисти. Аз бих го оприличил на Двуликия Янус – този древен римски бог, който има две лица. 
Едно лице, което виждаме сега и което адмирираме и трябва да адмирираме неговата битка за изпълнение на приватизационен договор от една българска частна компания, която си позволява нещо изключително брутално както в икономически, така и в правен смисъл, а в същото време остава в малката коалиция с Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, която е изключително безпринципна, неморална, хайде да използвам по-точната дума – мръсна коалиция, и дума не обелва затова, че би трябвало да си подаде оставката като вицепремиер, ако тези поправки в закона за приватизация и следприватизационен контрол минат и на второ четене.”
“С тези поправки в закона за приватизацията Волен Сидеров – и това е големият парадокс, това е абсурд (но всъщност при Волен Сидеров абсурдите са норма), той обслужва не само Братя Домусчиеви и им спестява едни около 58 милиона лева такси за неизпълнени задължения по приватизационен договор, но обслужва и господин Пеевски”, допълни Енчев:
“Защо тези двамата – Александров и Ревизоро и техните босове, подчертавам, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, си позволяват подобно действие? 
Първо, предполагам, че са финансово мотивирани. 
Второ обаче, според мен играят играта на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ. 
Всички знаем много близките връзки между братя Домусчиеви, партия ГЕРБ и най-вече Бойко Борисов. 
Те играят тази игра напълно съзнателно, защото това е мръсна игра, а мръсните игри се заплащат добре, особено ако цената е оставането във властта, ако цената е усвояване на комисионни от военна поръчка, ако цената е твой областен управител на столица или на голям град да свърши много важни работи.”
Делян Пеевски е човекът, който може би най-силно мотивира действията на Волен Сидеров, смята Велизар Енчев:
„Самото задаване на въпроса защо „Атака“ в последно време изцяло обслужва ДПС и защо „Атака“ и ВМРО управляват с гласовете на ДПС – в решаващи гласувания в българския парламент от една година насам ДПС дава своите гласове на тази коалиция. Очевидно имат общи интереси – икономически, финансови и нищо друго. Да оставим тези приказки за НАТО, ЕС, еврото, русофилията и русофобията. Това са сапунени мехури за затваряне на очите на избирателите. Това е с цел да се обърка общественото съзнание и мнение. Истинската причина е кой ще усвоява милиардите от европейските фондове и фондовете, които скоро ще пресъхнат. /…/ Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордовете на военните фирми? Много ясно защо. Защото е зависим по някакъв начин от Пеевски или защото очаква финансови компенсации за това свое поведение.”

Интервю на Cилвия Вeликoва, БHP

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...