Adsense-top

Сръбският „Блиц“: Цветан Василев иска да свали правителството в България

В обширен материал от вчера, влиятелният сръбски вестник „Блиц“ анализира престъпната дейност на укриващия се в Белград фараон Цветан Василев, който е издирван за откраднатите от него 2 милиарда евро от фалиралата „Корпоративна търговска банка“, съобщава Канал3.
Според изданието Василев иска да подкопае обвинителния акт срещу себе си в България, като реализира план за сваляне на правителството на Бойко Борисов, през чиито мандат стартира наказателния процес против него в България. 
Вестникът публикува лобисткия договор по силата на който Василев е наел американската консултантска компания  „Джеферсън Уотърман Интернешънъл“ (JWI), за да се опита чрез процедурата по закона „Магнитски“ да се разправи с враговете си в България.
От публикацията става ясно, че Василев е в добри отношения с бившия сръбски президент Томислав Николич, с чиято помощ вероятно и досега продължава да получава закрила.
Независимо от това обаче, сръбската прокуратура разследва Цветан Василев и в Сърбия, а сръбският “Блиц“ твърди, че австрийската прокуратура също е сезирала сръбските си колеги с искане за информация, очевидно разполагайки с данни за престъпната дейност на банкера-беглец.

Източник: bultimes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...