Adsense-top

Андрей Слабаков призова за Революция: Вдигай се народе български!

„Спри да спиш, народе! Събуди се! – призова актьорът Андрей Слабаков.
Скача токът, скача парното, скача природният газ, а ние мълчим.
Политиците ни си правят каквото си поискат, а ние се държим все едно нищо не е станало.
И затова ни се случва всичко това и ще продължава да се случва.
Ние сме малък, но за сметка на това много прост народ. Не искам да обидя българите, но е факт. И поговорките ни са такива: „Преклонена главица сабя не я сече!“. Само че колкото повече я прекланяме пустата му глава, толкова по-яростно ни я секат. И никой не се сеща, че поговорката не е вярна.
Не е случайно, че  на протестите преди дни пред КЕВР стояха  само стотина души и сал един седна на релсите.
Останалите си останаха вкъщи. Скрити, гледащи сеир, чакащи някой друг да им свърши работата.
Аз разбирам – газът скочил с 30 процента… Но само у нас! В световен мащаб няма никакво увеличение. Излизат сума ти икономисти по телевизията и никой не дава смислено обяснение защо е така. Щефът на КЕВР Иван Иванов приказва, приказва и нищо не се разбра от приказките му.
Политиците до един се крият и се оправдават, че КЕВР  била надпартийна структура и не можели да я командват. Хайде де! Че тя от космоса ли е паднала, самоназначила ли се е, как така никой не може да й държи сметка? Нали политиците я назначават, не я избираме с референдум? – пита ядосаният актьор и общественик.
Моето мнение обаче е друго. Политиците до един са в комбина и печелят от увеличението на всичко. Дали са „Софийска вода“ на концесия  на чужденци- не зная срещу колко пари и всички плащаме колкото ни кажат. На нас война не ни трябва. Спират водата на София за една седмица и сме се предали доброволно.
Дали са ни ТЕЦ-овете и ВЕЦ-овете, чужди фирми ни събират сметките за тока. Сложили са сума ти фирми – посредници по веригата за внос на газ. Защо не ги махнат? Защо не им поискат сметка? ​
Имаме политици, които са абсолютни подлоги на чужди правителства и са пълни боклуци като хора и като морал. Едни гледат на запад, други на изток. За мен това са национални предатели. И трябва да ги изметем!
А от „Топлофикация“ всички трябва да бъдат арестувани и пратени в затвора. Защо не проверят банковите сметки и имуществото на шефовете? Защото всеки  е свързан с някой политик, с някоя партия!
Никъде по света няма такова нещо – да имаш празен апартамент, да не го ползваш, но да плащаш, защото през него минавали тръби. Навсякъде се плаща ползваната енергия. В цял свят. Само тук подаваната от ТЕЦ-а.
Политиците ни са продали България. Един ТЕЦ-овете, друг мините, трети златото, четвърти водата, пети сметките за тока, които непрекъснато се надписват, особено след като започнаха да ги отчитат електронно.
Но ние търпим.
Сега заради газа, ще поскъпне всичко. Ще продължаваме ли безропотно да плащаме? И с какво, след като ни излъгаха, че ще увеличат пенсиите и заплатите?
Народът трябва да се събуди. И да постави ясни условия на депутатите. Или да работят за България, или да се махат. Не ме интересува чие е правителството. Протестирал съм и срещу леви, и срещу десни, когато каузата е правилна.
А каузата е едно – България и оцеляването ни.
И понеже трудно оцеляваме, този път протести ще има!
Ако не намалят цените на газа и тока, хората ще излязат.
Ще застанат пред парламента и ще изметат хрантутениците оттам.
Аз пръв ще ги подкрепя!
В България трябва да има поне малка социална справедливост.
В момента има само политическа наглост и тя продължава.
Събудете се, хора, не виждате ли, че се опитват да ни досмачкат и унищожат, призова актьорът.
Ще го чуе ли някой?
Или ще спим, докато изпаднем в кома и България не бъде доразпродадена до последната керемида!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

12 коментара:

 1. Отговори
  1. На 06 .09. В Пловдив 15 часа на площада пред централната поща

   Изтриване
 2. pravilno,ako ima protest i az 6te otida dosega ne sam go pravila no PISNA MI

  ОтговорИзтриване
 3. Крайно време е да се СЪБУДИМ ! Не се търпи вече !

  ОтговорИзтриване
 4. До кога ще търпим.Ние роби ли сме. Кога започват протестите. Идвам.

  ОтговорИзтриване
 5. "ех народ поробен що си тъй заспал, ил живот свободен теб не ти е мил?"

  ОтговорИзтриване
 6. София трябва да скочи и да измете всичките властимащи и то незабавно,защото в провинцията вече не останаха хора.Младите напуснаха България,а възрастните се преселват всеки ден в по-добрия свят.Китни и красиви бяха нашите села,а сега-тъжна картинка-тревясали,буренясали дворове,полуразрушени и разрушени къщи,порутени огради.Ужасна картинка,а преди 1989г.се гордеехме с китните си и подредени селски дворове.Имаше работа за всички и хората бяха весели и щастливи.Нашите села са най-точния и верен показател за"демократичния"хал на България.Българи,до кога ще стоим безучастни и ще търпим изчезването и разрухата на държавата ни.

  ОтговорИзтриване
 7. На думи всички сме велики,но на дела не. Тук всеки ще пише"кога,къде"но когато трябва да излезе няма да го има,защото го е страх. За да се случат нещата според мен трябва за ден или два в България да се обяви национален протест. Всички предприятия,фирми,формички да спрат работа и целия БЪЛГАРСКИ НАРОД да се яви на жълтите павета. Да видят тези горе,че народа е единен и иска незабавна промяна в държавата. Но за жалост това няма да стане ,защото явно още не се е родил човека който ще ни събере всички заедно като народ.

  ОтговорИзтриване
 8. Революция трябва! Без нея няма да минат нещата. Всичко зависи от нас и кога ще се вдигнем да пометем тази алчна народо-продажна паплач!

  ОтговорИзтриване
 9. Младите хора са неграмотни и не научени да мислят. Вярват на всичко което им се каже и са надъхани с омраза към предишния строй . Управниците изгониха грамотното население за да управляват и забогатяват без да им пречи никой. Не иска митинги а оръжие. Има ли кой да се хване?

  ОтговорИзтриване
 10. сега трябва да се вика и не пред народното събрание, а пред НДК, там е щабквартирата на европрецедателството. да се вика силно, та да чуят всички европрецедатели, че тук народа е смачкан и потъпкан, умерзен и угнетен, озлобен и изтормозен

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...