Adsense-top

Д-р Михайлов: Бойко е един голям политически анекдот за Европа

Бойко Борисов е един голям политически анекдот за Европа. През цялото време на европредседателството ни беше наричан Бойко.
Той е лице несрещано, много е народно, въобще не в кода на политическо поведение. Това каза в ефира на bTV психиатърът д-р Николай Михайлов в коментар на българското европредседателство и ролята на премиера Бойко Борисов.
„Той идва изтръгнат от балканската почва, като типично лице от народа, и очевидно е натоварен с политическо доверие, защото има три мандата, а три мандата за тях е безспорно много голямо постижение.
Това създава ефекта на респект към неговата политическа фигура, защото той прави на местна почва чудеса, за които те мечтаят.
Отношението към него е леко двойнствено, но общо взето той е един политически анекдот, защото не владее каноничната политическа реч, но е послушен, както в укоримия смисъл на слаба собствена реч, така и в този по-облекчен смисъл на готовност да взаимодейства пълноценно и да се ситуира според интересите на ЕК първо и второ според българския национален интерес.
Той умее да играе тази балансираща роля и е надарен с политическа хитрост на някакво равнище. Това не е упрек, а по-скоро някаква характеристика”, допълни Михайлов.
Психиатърът д-р Николай Михайлов каза още, че председателството като едно масово посещение на висши чиновници от ЕС у нас увенчава нашето членство и създава едно особено усещане както в обществото, така и в политиците.
По думите му не сме се изложили и европейските лидери се чувстват спокойно у нас, защото тук са много по-малко наблюдавани и притискани от медиите.
Относно сблъсъците между президента Румен Радев и министър–председателя Бойко Борисов, Михайлов заяви, че тактиката на Радев е правилна. Според него президентът има един много силен ход, защото е мажоритарно избрана политическа фигура, затова и той трябва да коментира и да обръща вниманието към основните проблеми на МВР.
По думите на Михайлов това европредседателство беше преекспонирано, затова и управляващите са имали нужда от отрезвителното говорене на президента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...