Adsense-top

Борисов се изпусна: Призна, че тайно връщаме мuгрaнти...

Днес основна точка на заседанието на кабинета бяха фалшивите новини.
В добре замислена театрална постановка, вицепремиерът Красимир Каракачанов се оплака, че в страната има "кампания от фалшиви новини", които внушават, че тайно приемаме мигранти и това става на военни летища. Поиска и ДАНС да се заеме, а виновниците да идат в затвора.
На подхвърлената топка, премиерът - смирено и като "баща" на нацията, отговори че няма да коментира фалшиви новини, защото след това думите му се преиначавали и излизали нови "чудовищни новини".
След което, за да успокои народа, той каза, че никакви мигранти не са приемани и сега прочетете внимателно думите му:
„Нито ни е предлагано – нито за пари, нито без пари. Единственото, по което сме работили активно шест месеца, е Дъблинското споразумение точно по тези въпроси – да бъдат решени справедливо за всички“.
Какво обаче означава "Дъблинското споразумение"?
Става дума за "Дъблин-2", т.е. за изключително неизгодното за нас споразумение, според което мигрантите следва да се връщат в първата страна, където са регистрирани, в рамките на ЕС.
Т.е. като признава, че работим по това споразумение, премиерът би следвало да признава, че връщаме мигранти.
"Дъблин-2" няма никакво друго съществено съдържание, освен връщането на нелегалните по границите. Т.е. в Италия, Гърция и България.
Прилагането на "Дъблин-2" е самия кошмар за България, и ако това се случва, то значи страната ни в момента се заселва с небългари. Но тъй като никой не е съобщил това официално, то ако то се случва, то става тайно.
Така театърът между Бойко и Каракачанов, вместо да успокои народа, реално създаде още съмнения.
Припомняме, от седмици из Мрежата пълзят слухове, че на военни летища кацат тайно самолети с мигранти, които Меркел ни връща.
Ако това се случва, то би било напълно законно, защото "Дъблинското споразумение" е в сила и сме длъжни да го прилагаме.
Т.е. от думите на премиера излезе, че няма никаква фалшива новина, просто правителството тайно прилага споразумението, защото се страхува от обществената реакция.
Така, в крайна сметка, Бойко и Каракачанов трябва да пояснят прилагаме ли в момента "Дъблин-2", и идват ли мигранти? Ако идват - как...
Ако задаването на въпрос, на база на изказване на премиера, е "разпространяване на слухове", то нека тази статия се ползва като "авто-донос" - сам се докладвам на ДАНС, че разпространявам фалшиви новини. И моля да бъда арестуван незабавно, както нареди военният министър...

Добри Божилов
18.07.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...