Adsense-top

Психиатър освидетелства Бойко Борисов, вижте каква е диагнозата му

За пръв път психиаър беше поканен в БТВ да коментира личността на Бойко Борисов и поведението му, които отдавна озадачават българите.
Това е втората национална телевизия след Нова, която си позволява да направи нещо толкова смело и да прикове погледите на зрителите в екрана.
Борисов е  един голям политически анекдот за ЕС и сериозно недоразумение.
Твърди, че има авторитет, а през цялото  европредседателство беше наричан Бойко.
Някак свойски и някак насмешливо пренебрежително.
Бойко можеш да наричеш детето си, приятеля си, съседа си, даже кучето си,
Но не и министър-председателя на една равноправна държава. Това показва колко равноправна държава сме в ЕС и колко ни уважават.  Той се прави на човек от народа, но не поставя дистанция, преиграва и изобщо не влиза  в кода на политическо поведение. Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов, който коментира  българското европредседателство и поведението на премиера ни в него.
На моменти успява с един замах да реши нечий проблем, като за едно болно дете например изпраща правителствения самолет, но в същото време скача срещу майките на децата-инвалиди и нервно крещи – махайте ги оттам задено с палатките, че ме дразнят. Това двойнствено поведение най-малкото озадачава и не искам да кажа точното му медицинско определение. Но накратко той върши добрини, само когато ще извлече лична полза от тях.
Отношението към него е леко двойствено, но общо взето той е един политически анекдот, тъй като няма дар-слово, не е умен да владее езика на дипломацията,  но е послушен и удобен. Понякога дори е комичен , както в укоримия смисъл на слаба собствена реч и начин на изразяване, така и в почти патологичната си готовност да угажда на другите, да се ситуира според интересите на ЕС и чак след това да мисли за българския национален интерес. Той е надарен с политическа хитрост, н на някакво по-ниско интитивно  равнище. В никакъв случай не го обвинявам, просто го характеризирам, допълни Михайлов.
Психиатърът каза, че това е характерно за хора, които имат силно его, но то се разминава с действителността. /Подобна диагноза си има доста популярно име, но той не я спомена в ефир. Умните зрители веднага си я преведоха/.  Николай Михайлов каза още, че председателството е било като едно масово посещение на висши чиновници от ЕС у нас, където  европейските лидери са се чувствали спокойни, тъй като медиите не са били допускани близо до тях и не са им задавани неудобни въпроси. Което също е заслуга на минисстър-председателя. Няма медии-няма проблем, няма въпроси.
Относно сблъсъците между президента Румен Радев и Бойко Борисов, психиатърът  заяви, че тактиката на Радев е много по-правилна и умерена, защото той не говори излишни приказки и умее да се сдържа и да не излиза от нерви, ръсейки обиди, или непремислени думи. Като цяло е далеч по-стабилен и овладян.
Президентът има един много силен коз, защото е мажоритарно избрана политическа фигура и защото народът му вярва. Тази вяра обаче пречи на Борисов и той непрекъснато го атакува, понякога с език недопустим за политиците и характерен за махленски спор.
Двамата са несъпоставими като личности.
А освен логорея, примесена  с нарцисизъм, каква е диагнозата на Борисов, можете да си отговорите сами след като прочетете анализа на психиатъра. Нали?

Източник: Истината.нет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...