Adsense-top

50 хиляди викат "Оставка", полицията блокира GSM-и и електронни устройства... Ентусиаст снима със стар "Смена-6"...

50 хиляди гневни граждани се събраха пред Министерския съвет и викаха "Оставка" на Бойко Борисов.
От тях около 2000 бяха недоволните скотовъди, а останалите бяха събрани от единствения мотив да се постави край на мафията и мутренското управление.
Полицията отстрани всички телевизии и камери, а телефоните на всички присъстващи се оказаха блокирани. Не можеха нито да набират, нито да се ползват другите им функции.
Това ставаше само в района на протеста, ако се отдалечиш на 300-400 метра, всичко се оправяше.
Според инженери, присъстващи на място, най-вероятно е ползвана технологията EMJ, разработка на американската армия.
EMJ означава electro-magnetic jammer и има за цел да "занули" всички електронни устройства на "врага" в определен район. Това би оставило "слепи" очилата за нощно виждане всякакви GPS навигации, лазерни мерници и пр.
В случая се използва, за да не се позволи на никой да снима мащаба на бунта.
Полицията обаче удобно остави една малка част от протеста извън заглушаването, така снимките, които се появиха, бяха на групичка от около 300-400 души, която беше пред Партийния дом. Така протестът изглежда символичен.
Реално основната маса народ се измести към пл.Ал.Батенберг, и го изпълни целия. Но там снимки не бяха възможни. След това народът продължи към Парламента, където също не можеше да се снима.
Все пак, снимки от революцията ще се появят. Фотограф-любител бе дошъл със стария си лентов фотоапарат "Смена-6". Той обеща веднага, след като прояви лентата, да ни прати снимките.
Теоретично е възможно и лентите да се "осветят" докато са вътре в апарата, но не е изключено властта да не се е усетила за тази възможност във времето на всеобщо достъпни мобилни телефони и апарати.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...