Adsense-top

Властта продължава борбата с животните и хората... Нови 30 хиляди глави "под ножа"...

Чумата е установена на територията на областите Ямбол и Бургас, обяви на брифинг председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
В седем общини в заразените територии има 30 000 животни. На база на лабораторни резултати са предприети мерките срещу чумата.
Цветанов призна, че е необходимо по-голямо осведомяване на стопаните, въпреки че голяма част от обществото е осведомено за мерките срещу заразата. До този момент 4000 заразени животни са избити.
Направени са над 400 проби, обясни той и увери, че обезщетяването на стопаните ще стане в максимално кратки срокове. Между 140 -190 лева на животно ще получат стопаните, като се мисли дори тази сума да е по-висока.
Вземат се мерки страната ни да не е потърпевша от ситуацията, обясни той.
Над 1 милиард лева е оборота от този бранш. Ще се работи и за икономическите последици от кризата. 75% от обезщетенията ще се поемат от ЕК.
Няма спор дали има чума или няма, отсече Цветан Цветанов и допълни, че мерките са с цел да се ограничи разпространението на чумата в България. 1 300 000 овце и кози има в България. Не трябва да стоим безучастни, категоричен е той.
Зам.-председателят на ГЕРБ призова да не се спекулира с темата. БАБХ е предприела незабавни и неотложни мерки. Чума в България има, повтори Цветанов.
Оставките са ежедневно упражнение на опозицията, така той отговори на критиките на Корнелия Нинова. Червените искали да влязат във властта през резервния вход чрез гражданско напрежение. Трябва да сме отговорни като политици и държавници, настоя Цветанов.
Средно около 327 лева на животно ще получат стопаните и поясни, че посочените от Цветанов суми са минимални. Държавата ще помогне и за дезинфекцията на оборите. Порожанов заяви и че не се притеснява от оставка. Готов е да я даде, ако премиерът му я поиска, но всичко, което е било нужно е направено.
Вътрешният министър Валентин Радев каза, че МВР е получило много забележки. Такава чума досега не е влизала в Европа, поясни силовият министър и заяви, че предприетите мерки досега са адекватни. Радев отчете грешка в комуникацията. Още днес повереното му ведомство взема под внимание забележките на опозицията. МВР ще вземе всички мерки, за да не се допусне разпространението на чумата и ще бъдат много по-добри в комуникацията, обеща вътрешният министър.
Чума има, каза и Валентин Радев. Френска лаборатория и наша включително, са установили заразата, допълни вътрешният министър.

Източник: Нюз.бг

2 коментара:

 1. ХА-ХА-ХА...
  .
  Приятели,
  .
  - И как така..., само в 7 села..., но на 100 км едно от друго..., и само в триъгълника Елхово-Грудово-Звездец ... (Където има изградена инфраструктура за 100 000-на българска армия, и където Боко и Меркел ще настаняват 100 000 терористи изгонени от Европата...)..., едновременно, възниква едно и също заболяване, което... ЕВРОПЕЙСКАТА НАУКА И ПРАКТИКА не познава...??? Та днес науката може да установи за всяка проба не само от коя държава, област или село е произлязла, но дори и ДНК на конкретното болно животно...
  (...но от къде в дебилите от ГЕРБ толкова много елементарни познания...)
  .

  ОтговорИзтриване
 2. Продължават инсинюациите и скапаната им извратена хитрост и лъжлива същност!Няма край този адски водевил!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...