Adsense-top

ДПС към ГЕРБ: Защо премиерът не е в парламента да защити АЕЦ "Белене"? Няма воля! Това е игра!

ДПС отново заяви, че няма да подкрепи АЕЦ "Белене", защото съзира само една игра и липса на политическа воля в проекторешението за мандат за преговори.
"Без разрешението на Путин и "Атомстрой" вие не можете да направите нищо по този проект. 
Иначе казано, проектът е руски", предупреди депутатът от движението и член на енергийната комисия Рамадан Аталай по време на дебатите в пленарната зала.
А че от него няма да последва конкретика, Аталай даде да се разбере, като посочи, че премиерът Бойко Борисов щеше да е в пленарната зала, ако то беше така съдбоносно.
"Не го виждаме. 
Поканихме го с ясната цел не да дойде тук, за да го унижим, а да разясни на народните представители какво се случи в Москва, какви договорености има, или - ако няма никакви договорености. 
Премиерът го няма, затова за мен този дебат е подвеждане на Народното събрание", обобщи Аталай.
"Няма воля, това е игра, колеги! 
Когато се представят доклади, решения за енергетиката, те трябва да бъдат в съзвучие с визията и стратегията към 2030 и 2040 г. по съответни енергии, ефективност, диверсификация", разкритикува той.
От това решение няма да произтече нищо, наблегна Аталай. По думите му смисъл и яснота щеше да има, ако проекторешението бе формулирано кратко и ясно, например, да строим АЕЦ "Белене". "Всичко друго са празни приказки", заключи Аталай.
"Нещата са много сериозни, колеги, нека решението което ще вземе днес, е ваше, но ние няма как да подкрепим неясния изход от това решение.
Той напомни и на ГЕРБ, че те спряха проекта. "Вие направихте достатъчно много, за да не могат да се произведат реакторите, за да не се пусне централата през 2018 г.", каза Аталай. И отвърна на нападките на Павел Шопов, че ДПС бранела турския ядрен интерес, затова била против АЕЦ "Белене". "Г-н Шопов, ако излезем на улицата и нас двамата ни наобиколят група турци, кого ли ще вземат за турчин?"

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...