Adsense-top

Румен Радев отсече: Народът очаква сигурност в един все по-тревожен свят

Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят. 
Това каза президентът Румен Радев, който днес, в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия, удостои военнослужещи с висше офицерско звание на специална церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2.
Радев изрази своето уважение към тях и ги приветства за усилията, които полагат в своята високоотговорна дейност. 
Той посочи, че очакванията към тях са огромни. 
Нашите съюзници от НАТО и ЕС очакват не декларирани, а реални способности и съвместимост, министърът на отбраната и неговият екип очакват от вас висок професионализъм, експертиза и отговорност при ръководството на Българската армия и вземането на важни решения, вашите подчинени очакват лидерство и грижа за тяхното професионално развитие, за повишаване на техния социален статус и мотивация, обществото ни очаква визия и отдаденост за изграждането на модерни въоръжени сили, отбеляза държавният глава.
“Като президент и върховен главнокомандващ очаквам да се водите изцяло от интересите на народа и да отстоявате офицерската си чест, посочи президентът. 
Убеден съм, че с високия професионализъм и изразените лидерски качества ще отговорите на тези очаквания и ще продължите да работите все така последователно и решително за развитието на Българската армия и за издигането на нейния авторитет”, заяви Румен Радев.
На церемонията днес държавният глава удостои генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание “генерал”. 
Президентът освобождава генерал-майор Димитър Илиев от длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун от 1 август 2018 г. и го назначава на длъжността заместник-началник на отбраната от същата дата.
Илиев беше удостоен с висше офицерско звание “генерал-лейтенант”.
Румен Радев освобождава бригаден генерал Иван Лалов от длъжността командир на 3-та авиационна база и го назначава на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите. Лалов беше удостоен с висше офицерско звание “генерал-майор”. Държавният глава освобождава бригаден генерал Иван Ортомаров от длъжността директор на дирекция “Операции и подготовка” на Министерството на отбраната, назначава го на длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и го удостоява с висше офицерско звание “генерал-майор”. Президентът назначава полковник Васил Лазаров на длъжността съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, като го удостоява с висше офицерско звание “бригаден генерал”.
Румен Радев назначава полковник Пламен Ангелов на длъжността директор на служба “Военна информация”, като го удостоява с висше офицерско звание “бригаден генерал”. С указ на държавния глава полковник Маргарит Михайлов е назначен на длъжността директор на дирекция “Операции и подготовка” на Министерството на отбраната. Той беше удостоен с висше офицерско звание “бригаден генерал”.
Президентът удостои полковник Митко Григоров с висше офицерско звание “бригаден генерал”. Румен Радев назначава капитан I ранг Георги Пенев на длъжността заместник-командир на Военноморските сили, като го удостоява с висше офицерско звание “флотилен адмирал”. С друг свой указ президентът назначава полковник Димитър Петров на длъжността командир на 3-та авиационна база и го удостоява с висше офицерско звание “бригаден генерал”. Държавният глава удостоява полковник Веселин Стоев – административен ръководител – военно-апелативен прокурор на Военно-апелативната прокуратура, с висше офицерско звание “бригаден генерал”.
След церемонията ген. Андрей Боцев благодари за честта и доверието. Основните цели, по които ще работим, са мотивиран, подготвен личен състав на армията, възстановяване и надграждане на отбранителните способности и модернизация на армията, съвместима с нашите партньори от НАТО, отбеляза той.

Източник: Хак нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...