Adsense-top

ГЕРБ опита да заличи лъжите на Борисов от доклада за ЧЕЗ

Депутати от ГЕРБ Валентин Николов и Димитър Лазаров пробваха да премахнат от доклада на временната комисия за сделката за активите на ЧЕЗ две от констатациите, които според тях уличавават премиера Бойко Борисов в лъжа. 
Първата констатациия е свързана с твърдение на Борисов от 27 февруари 2018 г., че не е запознат с развитието на процесите по придобиване на ЧЕЗ, което не отчита "регулярните информации, предоставяни от службите за сигурност на правителството и др. компетентни институции за намеренията на ЧЕЗ и разговорите, водени с потенциални купувачи. 
Втората констатация е за  "твърдението на министър-председателя и на министъра на финансите, че не са водени разговори за закупуване на ЧЕЗ от страна на българската държава". 
Според изразеното в документа, това "влиза в пряко противоречие с уверението от страна на ЧЕЗ, че на всички български правителства от 2013 г. досега е предлагано да закупят дружеството".
Двамата депутати предложиха тези текстове да отпаднат, но предложението беше отхвърлено с гласовете на БСП, ДПС и "Воля". В резултат на това те решиха да подпишат с особено мнение доклада на временната комисия, председателствана от Жельо Бойчев.

Източник: Фрот нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...