Adsense-top

Престъпници! Каракачанов пуснал изтребители с бракувани двигатели над града! Затова пушеха на черно...

Много хора с радост проследиха парада днес, а бяха и приятно изненадани, че имаме цели 3 летящи МИГ-29.
Но забелязаха и, че тези самолети пушат с гъст черен пушек отзад, особено при форсиране.
С редакцията ни се свърза авиационен инженер с 40 годишен стаж в поддръжката на самолети. Той обясни, че тези самолети летят очевидно с бракувани двигатели.
"Самолет да пуши така означава едно - двигателят е много стар, почти сигурно бракуван. Подобен двигател най-вероятно няма "документация", защото никой нормален инженер няма да подпише, че е изправен" - обясни специалистът.
Самолетите пушат, защото изгарят твърде много масло - също като при колите. Керосинът, който  представлява силно пречистена нафта, не може да пуши. Ако пуши много, е от маслото.
"Нали видяхте, че другите самолети не пушеха. Реактивните СУ-24 не отделиха изобщо дим. Не пушеше и "Спартанът", нито учебните самолети, които са по-нови. Но МИГ-29 са пълна катастрофа. Престъпление е, че някой ги пусна над населено място..." - обясни човекът.
Статутът на изтребителите не е съвсем ясен. След договор за поддръжка с Полша, не е ясно какво точно е ремонтирано. Знае се само, че производителят не поема гаранции и по същество самолетите летят без да са лицензирани. Това е така още от преди Каракачанов. Цивилен самолет без документи не може да лети, но при военните няма кой да проверява документите, ако има съответната "заповед отгоре".
Сега имаме вече договор с корпорация "МИГ", но ремонтите още не са започнали, и ще мине време преди самолетите да се прелицензират, ако изобщо това е възможно.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...