Adsense-top

Гърч: Иванчева изпреварва Фандъкова, ако изборите са днес...

 
Управляващата мафия е в тотална паника и крие резултатите от последно социологическо проучване за нагласите.
Според проучването, традиционните партии тотално са изгубили легитимност, и над 68% от избирателите вече искат "нова партия".
Под такава обаче не се разбира проектът на Слави Трифонов, който гражданите приемат като продължител на старото статукво. Търси се съвсем нов проект, което може да доведе до раждане на политически невероятности.
Един пример какво търсят хората показва въпросът за следващите местни избори в София. Оказва се, че ако изборите са днес, арестуваната кметица на Младост Десислава Иванчева, ще получи на 1 тур 38% от гласовете. А действащата кметица Фандъкова ще вземе 32%.
На балотажа Иванчева ще победи с 60:40% (приблизително както победи и в Младост).
Т.е. профилът на "новата партия" по-скоро е някакъв граждански проект, тип "Иванчева", а не медиен проект с много пари, тип "Трифонов".
Иванчева обаче е разпознаваема единствено в изборите за кмет, а не като национален лидер. 93% от очакващите "нова партия", твърдят че в момента не виждат нито такава, нито нейният водач.
Изследването е направено 3 пъти, именно заради шока от първоначалните резултати. След като излезли, е възложено със същите въпроси на още 2 агенции. Отговорите съвпадат.
Елитът е в паника, доста министри и депутати усилено разпродават имоти и прехвърлят пари в офшорки в чужбина.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...