Adsense-top

Рестартират бетонизацията на Младост, подписват 80-етажни небостъргачи върху зелените площи...

 
Бетонизацията на кв.Младост рестартира ударно, само седмици след показния арест на кметицата Иванчева.
Посоченият от нея и.д. кмет Владими Клисуров, подаде оставка, защото "не иска да си цапа ръцете с презастрояването на квартала". Обяви, че от него се изисква да подпише всички онези преписки, които Иванчева е спряла. Той отказва да съучастничи.
Става дума за огромни 80-етажни сгради, които ще се появят точно върху зелените площи.
Сега и.д. кмет ще стане арх.Румен Русев. Той вече обяви, че ще "подпише всичко законно". Доколкото всички преписки за небостъргачи и молове са съвсем законни, и уредени през Фандъкова, то това означава, че практически нищо не може да се спре.
Клисуров призова за референдум за спиране на застрояването. Подобно предложение има и от Иванчева, но шайката на Фандъкова го спира.
"Безсилни сме. Законът е срещу нас. Ако някой реституира или купи вашата градинка, вие дори не сте заинтересовано лице и не можете да обжалвате. Кварталът е обречен при тази ситуация..."  - обясни Клисуров.
В момента усилията на Иванчева да се противопостави, се представят като "корупционна практика". Тя се е опитвала да печели време като не подписва определени документи. Смисълът е бил да няма строежи. Сега я изкарват, че искала да изкара подкупи.
Ваклин е един от основните "бетонджии", които предстои да се развихрят...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...