Adsense-top

Фарс: Практически цялата налична армия беше на парада! Наложи се допълване с мутро-джипове и "катюши" от 1937

 
Днес политиците ни се отчетоха пред населението с високопарни слова и парад на армията ни!
Това беше парад на нищетата и мизерията, на глупавото самохвалство и простотията, на неармията, на неможенето и посредствеността!
Пиша неможенето, защото въздушният парад беше открит над главите на вече строените армейски части от приземяващ се самолет Boeing 737NG на тарифната авиокомпания RYANAIR. А уж би трябвало въздушното пространство в това време и регион да бъде затворено, за да не стане някой сакатлък между пътническата и бойната ни авиация. Но явно толкова могат чиновниците, дето командват бойните ни момчета.
В парада участваха пеши войници, които по численост бяха 7,826% от цялата ни армия - 1800 войници от 23 000 всичко на всичко боен състав. Или един на всеки 13 (дано не е фатално) взе участие в тържествения марш.
„Силата” на армията беше представена от практически всичките ни способни да летят хеликоптери и самолети: 1 вертолет „Ми”, 2 хеликоптера „Кугър”, транспортен самолет „Спартан”, 3 - МиГ 29, 3 Су-25.
И три броя учебни самолети „Пилатус 9” – витлови, сякаш не сме във второто десетилетие на 21 век, а са времената на Втората световна война.
В бойния парад участваше и изненадата за боен самолет - 1 бр. „Пилатус 12” – самолет за ВИП превози!!!! Армия няма, но ВИП-овци сред нея - колкото щеш
Общо 14 броя хвърчила отчетоха простотията на суетата.
Техниката беше представена от 55 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетните войски от 60 и 70-те години.
Изключение правеха няколко бронирани джипове и леки верижни машини от различни марки и производители. От нямане и глупост в парада шестваха бронирани джипове Хамър и „кубчета” Мерцедес, които всеки уважаващ себе си силов бос у нас ползва за превоз на себе си и охраната си.
Единственото „по-свежо” нещо беше ракетният зенитен съвременен комплекс С-300 от гарнизона.... Къде мислите? – В Банкя!
Нямам думи! За какво ни беше този парад?
Може би защото Путин прави парад, защото и Тръмп ще прави парад?! Видяла мухата, че подковават коня и тя вдигнала крак!
Срам! Срам! Срам!
И политическо безочие!
Не сочете обвинително с пръст единствено президента! Защото без премиерът и правителството да отпуснат пари и да разрешат участие на „армията”, парад нямаше да има въобще!
Също така днес бяха произведени поредните нови 5 генерала.

Григор Лилов, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...