Adsense-top

Уж независимата Антикорупция се облажи с още 14 млн.лв. от правителството

Допълнителни 14 млн. лв. отпуска правитеството на Бойко Борисов за работата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), наричана съкратено Антикорупция.
Доколко обаче може да е независим един орган, който получава парите си от определена институция, се питат независими анализатори? 
Средствата ще се използват за финансиране на дейностите на КПКОНПИ и ще допринесат за осъществяване на основните правомощия на Комисията, аргументират се от кабинета.
Те се осигуряват за сметка на предвидените в централния бюджет и на преструктуриране на разходите на ведомствата, чиито звена се вливат в КПКОНПИ.
На днешното си заседание правителството определи КПКОНПИ за правоприемник на активите, пасивите, архива, информационния ресурс, правата и задълженията на няколко други структури – Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, съответното звено от Сметната палата и дирекцията в Държавната агенция „Национална сигурност“, изпълнявали функции по отменения антикорупционен закон.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...