Злато за $47 млрд. отива в Tурцuя, Бойко харизал Западните Родопи на Epдоган...

 
"Заветът" от Добри Божилов
Златни залежи на стойност 47 милиарда долара ще бъдат предадени на Турция, научихме от недоволни участници в експедицията на Бойко Борисов до Босфора.
Сделката е част от споразумението за бежанците, и за това Ердоган засега да не предяви териториални претенции към България, както е направил практически към всичките си съседи.
Златото в Западно Родопския масив "Момчил Войвода" (турците наричат същата област "Емексиз Паша" - на името на завоевателя на Родопите), та това злато ще се добива с изключителна концесия от турски фирми, близки до султана.
В договора изрично е посочено, че условията по концесията "не могат да бъдат по-лоши от тези при други аналогични концесии в България".
С други думи, условията трябва да са поне такива, като на "Дънди Прешъс Металс", които дълбаят под Стара Планина, и плащат на държавата 2% концесионна такса.
Очевидно и турците ще се ограничат до този разход, от което следва, че 98% от златото остава за тях.
Бойко и Ердоган много помпозно се прегръщаха и усмихваха, но цената на това, за България, е огромна. Родопите не случайно са наричани "Златна планина", и за тях са се водили едни от най-жестоките битки. Макар и малък владетел, Момчил Войвода ги опазва с десетилетия, не без оръжието, което купува с добитото злато.
Сега го предаваме доброволно, без да е пукнала и една пушка...

Г.Н.

5 коментара:

 1. за тоя тъпунгер не ми се говори повече!?!?!???????

  ОтговорИзтриване
 2. Тия нашите управници сърца нямат и душа Също

  ОтговорИзтриване
 3. ТЕЗИ ИЗРОДИ И ПРОДАЖНИЦИ НЕ МОЖЕ П
  ОВЕЧЕ ДА ГИ ТЪРПИМ ! НАРОДА ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ , ЧЕ Е НЕОБХОДИМО ОБЕДИНЕНИЕ И СПРАВЯНЕ С ТАЯ ПАПЛАЧ! ИНАЧЕ , БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА !!!

  ОтговорИзтриване
 4. "Той е способен от кожата на майка си да направи барабан ,който да го възхвалява" думи на Чърчил като,че ли казани за Боко.

  ОтговорИзтриване
 5. НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ!?! - ДА ПОДДЪРЖА ВСЯКА ЕДНА МЕЖДУНАРОДНА КОНВЕНЦИЯ. (Пример: Турция, Израел, Венецуела, САЩ, не поддържат особено значимата Международна Конвенция по Морско Право - UNCLOS-82.) Т.Н. "ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ" - ПРОПРАВЯ ПЪТ КЪМ ДЕВАЛВИРАНЕ, ПРОЧИСТВАНЕ И ПОДМЯНА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЧРЕЗ ГЕННО ПРЕПРОГРАМИРАНЕ И БИОРОБОТИЗАЦИЯ - НА НЕВИННИ ПОДРАСТВАЩИ. (N.B.: Чрез имитиране на работохолична съпричастност, САЩ в лицето на Мадлийн Олбрайт - чрез UNCLOS-82 - подстрига целокупното Човечество от достъп до разработване на подземните богатства на Световния Океан. Случаят е същият.) By Bogomil Avramov, ex-marine-environmental expert № 295 at KOPS-MC, PR Bulgaria.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...