Нобелов лауреат: Доходите в България се удвояват, ако излезе от ЕС

 
"Заветът"  от Добри Божилов
Абсолютна "атомна бомба" в неолиберализма пусна носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стайниц. Той обяви, че Източна Европа е поне двойно по-бедна, отколкото би могла да бъде, ако не беше влязла в ЕС.
С това жестоко се удря най-големия успех на глобализма и неолиберализма - създаването на най-голямата единна икономика в света, състояща се от 28 отделни държави, част от които с обща валута.
"Източна Европа" е големият губещ от началото на 21 век. В момента тя плаща 300-400 милиарда долара всяка година на Западна, и основно на Германия" - обясни Стайниц.
Според учения, който освен наградата, е известен и, че предвиди срива на "дотком балона", както и кризата през 2008 г., та според него, Източна Европа е в типична "хватка на доминионите", известна още от Римската империя.
Това е моделът една държава да се колонизира като се подкупи елитът и. "Римляните не са завладявали само с легиони. Много повече земи са присъединили мирно. Отиват, подкупват местните вождове и те от вождове стават управители на Римски провинции. Империята ти е зад гърба, и с нея заедно можеш да събереш много повече данъци от преди. Т.е. това е съюз на елита с империята, за да се издоят поданиците. Системата е работела с векове. Прилагана е и от Англия в Индия например - там провъзгласявали махараджи от името на кралицата. И после заедно изсмуквали обикновения народ" - обясни Стайниц.
"В момента ЕС е точно това. Западът, но основно Германия, подкупва местния елит чрез еврофондовете. Елитът вкарва държавата в ЕС, и превръща членството в абсолютна религия, включително с репресии срещу който е против. Излизането се превръща в ерес. А вкараната страна се изсмуква чрез други механизми - изкупуват местни монополи, търговски вериги, сключват се неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на властта и пр." - поясни Стайниц.
Още преди време писахме за анализ на ЦРУ, според който Източна Европа бива брутално изсмуквана, докато ръкопляска, "благодарна" за еврофондовете.
Сега ученият потвърждава тази информация. Еврофондовете и високо платените служби в ЕС за шепа чиновници, са "подкупът", платен на елита. В замяна се завзема пазарът на съответната страна и той се дои в полза на западните корпорации. Това става чрез електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация, чрез западните стоки монополно налагани в търговските вериги, чрез далеч по-големи и недостижими за местния бизнес бюджети за реклама, маркетинг, чрез изкупуване на медии и пр. Съотношението между фондове и източени пазари е по-лошо от 1:10.
"Ако Източна Европа излезе от ЕС и спре тази огромна субсидия, която плаща на Западна, тя може да е двойно по-богата. Минимум. Това би успокоило обществото и доста би намалило и натиска за емиграция, който е друг начин за изсмукване. Чрез по-високи заплати, Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока, и така разширява изоставането." - завърши Нобеловият лауреат.

Г.Н.

3 коментара:

  1. Новината нее нова ,но въпросът е че се крие от обикновеният гражданин които е ""обречен::И сега попаднали във лапите на ""Рим-ската империя няма оттърване...тази е горчивата истина...

    ОтговорИзтриване
  2. Един Хляб в България струва 1 лев, а в Европа, средно 1-1,5 Евро??? В същото време Курса Евро-Лев е Обратно 2-1 ??? Със всеки Лев сменен за Евро, България ГУБИ 3-4 Хляба (лева)???? Къде са Глупаците с Евро-ценностите, да обяснят тази Аномалия!!!

    ОтговорИзтриване
  3. И с евросъюза и без него всичко е корупция!!!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...