ЕС: Каталуня - незаконна заради испанската Конституция, Косово - законно, въпреки сръбската Конституция...

Европейската комисия се озова в абсюлотна конституционна шизофрения, в опит да вземе отношение по референдума в Каталуня.
Първо, очевидно в служба на глобалната олигархия, тя подкрепи напълно испанската централна власт като каза, че референдумът е незаконен.
После обаче бе попитана от журналисти, по въпроса за признатия вече референдум в Косово.
И тук от Комисията обявиха, че не могат да се правят паралели, защото каталунското допитване било "в противоречие с Конституцията на Испания".
В същото време обаче, и косовското допитване беше в противоречие с конституцията на Сърбия. Нещо повече, то бе и в противоречие с резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която гарантираше териториалната цялост на Сърбия.
Така в рамките на няколко минути, Комисията обяви, че един референдум е незаконен ако противоречи на нечия Конституция, и в същото време е законен, ако противоречи на нечия друга Конституция.
Очевидно ЕС се укрепва като идиотска организация, от което следва лесно предвидимо нейно бъдеще...

Г.Н.

2 коментара:

  1. Все повече лъсва идиотията на ЕС администрацията. Тези невзрачни, безмозъчни чиновничета (включително и ръководни кадри - на ротационен принцип) се оплитат все повече в собствената си простотия и невежествена демагогия. Чудя се на планетата няма ли умни и подготвени хора, които да им светнат по един пармак в тилната област и да ги пратят да чистят кенефи, където впрочем им е мястото!

    ОтговорИзтриване
  2. Шизофрения е меко казано в случая. Човек би си помислил че тези които съставляват тази комисия просто не са наясно по някои въпроси. За съжаление това не е така. Те са съвсем наясно със ситуацията. Просто началниците им от СБ, ЕБ, МВФ, ФР, Лондонското сити, Билдерберг груп и т.н. да не ги изброявам всички онези които ни скапват живота им казват кого да признават и кого не. И повявайте ми ако утре решат, Доналд Тръмп ще бъде официално признат за афроамериканец а на Русия ще бъдат наложени още санкции за това че са му оказали подкрепа на изборите. Ето в такъв трагикомичен свят живеем.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...