Търся си работа като цuганuн. Искам да не плащам данъци, да не плащам ток …

Търся си работа като циганин!
Искам да не плащам данъци, да не плащам ток, да си избера място в някой парк и да си построя къща, а когато държавата ми я бутне, защото е незаконна, да ми даде общинско жилище.
Искам да не дупча билет в градския транспорт, а когато ме свали контролата, да дойдат представителите на един комитет и да ме защитят, защото контрольорът ми е нарушил човешките права. Искам да не работя цял живот, да си направя десетина деца и да живея на социални помощи.
Искам да се оплаквам, че ме дискриминират всеки път, когато някой ми каже циганин и ми откаже нещо даром.
Искам да обирам и пребивам пенсионери, без да търпя каквито и да е последствия от това. Ако пък случайно ме хване полицията, да ме пусне след 24 часа.
Искам да празнувам по три дни в градинката пред блока, а когато някой ми направи забележка, да го пребия.
Искам никога да не се притеснявам за кредити, за вноски, за такси и за сметки. Искам цял живот да живея на гърба на другите. А когато някой ми каже, че правя това, да му обясня отново, че ме дискриминира.
Искам Европа да ми дава пари, за да се интегрирам в обществото. Искам държавата да праща автобус до вкъщи, за да могат децата ми да ходят на училище и да се научат да четат и пишат.
Искам същата тази държава да осигурява ежедневен порцион за наследниците ми.
Когато всичко това ми писне и реша да вляза в голямата игра пък, искам да звъня на пенсионери и да им обяснявам, че дъщеря им е болна и трябва да ми дадат всичките си спестявания, за да я излекувам. Ако пък някой журналист дойде и иска да ме снима, ми се ще да мога да го набия, защото си е позволил да ми наруши гражданските права. Как така ще ме снима? Кой е той? Какво ми идва с тоя „телевизор”? Все пак не правя нищо нередно. Не съм взел парите насила. Напротив, хората доброволно ми ги дават, защото са глупави. Те също не са по-малко грешни от мен. Веднага са готови да влязат в корупционна схема. Ако им кажа, че съм полицай и съм заловил сина им след катастрофа, те са готови да ми дадат парите си, да ме подкупят и да пусна детето им. Ако им кажа, че съм лекар, са готови веднага да ми бутнат пачките, за да оперирам по-бързо дъщеря им. Ако им кажа, че ще им оправя запорираните пари в банката, пак, без да мислят, си плащат. Те не са по-малки престъпници от мен. А след това, като разберат, че дъщеря им не е болна, а синът им не е катастрофирал, вместо да се радват, тичат в полицията да се оплакват. От там започват едни разследвания, ангажира се полицейски ресурс и кой ще плаща за това?
Данъкоплатците!
Аз вземам от един човек, а те товарят цялата държава. Източват я. Кой е по-лош? Ето такава работа си търся. Ако някой иска да ме назначи, да ми се обади. Ако не съм у нас, значи съм отишъл да бера тухли за новата къща или да ям кебапчета на някой предизборен концерт. Ако ли не, изчакайте аз да ви се обадя. Ще се представя за инспектор Георгиев или за д-р Иванов.

Автор: Йордан Дяков, гражданин

Източник: glas.bg

15 коментара:

 1. И аз искам такава сладка работа......,,😀😃😂

  ОтговорИзтриване
 2. Да ама не .просто ние сме малцинството в нашата обержийска даржава

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Нема такава,ония много богатите но натискат да се товарим с цигани,роми от ,,Рим ли са дошли,и там о са навсякъде тия

   Изтриване
 3. Само да не си на мое място,плащам си кредитите,данъците,тока,водата,осигуровките,наема и всички останали неща,работя по 12 часа в денонощие,като започвам работа в 3:00 след полунощ,взимам 50лв.на ден.Относно многото деца страх ме е дори за второ да помисля,така че не всички са еднакви,недейте заради един да страдат двама,има много между нас които са повече от вас,като хора,отношение,уважение ит.н.Благодаря за вниманието.

  ОтговорИзтриване
 4. За
  Съжаление това е реалността в България или както там вече ще се казва тая държава...

  ОтговорИзтриване
 5. И аз искам ама не става.
  Даже на мен ми се случи за 2 лв , че надвишавам дахода да не ми изплащат детските, а до мен самотна майка (ромка) си чака 540 лв плюс помощи за отопление и храна ,а бащата държи бебето , което е 5 тото дете от него , ама тя е самотна майка с 540 лв и помощи.
  Евала държава Евала управници.

  ОтговорИзтриване
 6. Аз искам да бъда българин,когато кандидатствам за работа да ме приемат да не ми късат молбата след, като излезе от кабинета на новоизмисления чорбаджия аджаба, как стана такъв чорбаджия нали тръгнахме с равен старт.Искам да видя един да работи в фирмите за чистота ама да виси на камиона, а жените да метат по улиците.Искам да няма калинки по администрации.искам да не се краде с хиляди и милиони левове от хазната на моята и твоята държава. Искам да имам вода, ток,канализация т.с що годе добра инфраструктура, а не някакъв чиновник да ми вземе парите и пак да бъде всичко незаконно направено и много други неща искам , но не ми се пише защото лаем като кучета извън кервана , кервана си върви.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не, не искаш!!! Всичко което си изброил се плаща , а вие това не го обичате!!

   Изтриване
 7. Хахаха цигани българи! Българии циганите са в България те са ваше огледало. Те са ви удобни такива крадливи миризливи тъпи и т.н...
  За да криете вашите простотии чрез техните. Цигани са и те и вие...!

  ОтговорИзтриване
 8. Моля такива неща да не чувам !Циганите та циганите се ние сме ви удобни да ни обвинявате що не си погледнете жалкия живот бе хора що се занимавате с нашата етност ,да не би вие да сте по радикални или по стока а?!!!Оплачете се на вашите управници идиоти такива ама не можете нали!СТРАХ ИМАТЕ НАЛИ!Никой не ви е крив вървете и си потърсете правата от политиците които сами сте си избрали ние не сме ви мишена ясно ли е тъпаци! Със милиони като кръдете нищо не казвате изнесохте България нещасници такива!Ане убивате ли през седмица две някой идиот от вас си е избил жената но да ви е сте Б Ъ Л Г А Р И вашите системни убийства дето почернят весниците заради вашата гнусутия не я виждате ние Ромите сме ви криви и удобни нали! Само едно ще ви кажа плащам си квъртирата ,плащам си данаците ,плащам си всяка една сметка не кръда ,не убивам такае не ни слагайте със изродите на едно всеки човек е едиатичен ,както при нас така и при вас има изроди не сте ли чували българската поговорка ,,Във всяко стадо си има мърша,,.Ние циганите колкото и да ви се струваме жалки и какви ли не ви мием и чистим гъзовете смръдливи!!! Авие не се ли оплаквате ,,хич нали тъка ,, И аз искам ама няма! Искам да видя един от вас да бъде на повечето цигански места ,да бъде унизен,да ви гонят понеже вие сте му удобен ,да не ви приемат на работа понеже сте с по тъмна кожа, да ви подиграват във всяка една удобна минута ,да ви отказват работа понеже сте ром ,да сте образован като мен с две висше образувания и да си търсите работа и като намерите и тези същите дето преди един час като съм се обадила по определената обява са ме поканили на интервю и като отида на живо да съдят по цвета на кожата и да ви игнорират въпреки че те са дори и по глупави от вас !!!Как ви се струва това а?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. :-), Две висши образования!!! Ами, честно казано: хич не личи, че имате такива. Написаното е пълно със всякакъв вид грешки. Задайте си въпроса:" Защо точно не искат да ме вземат на работа?". Най-вероятно няма да е само заради по-тъмния цвят на кожата.

   Изтриване
 9. Като не можете да кажете нищо,намирате в правописа!

  ОтговорИзтриване
 10. Оставете циганите.Погледнете какви управници си избираме.Ако те са читави,ако зачитат законите,ако не крадат/много повече от циганите/ако служат на народа,както се заклеват,ако не пристъпват тази клетва,тогава и циганите ще са в ред или поне на 50%.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...