Орбан: Настъплението е пълна глупост - жертваха 40 хиляди войници, за 2 града с 2000 жители. Украинските бункери и окопи са празни...

Събитията в Източна Украйна са пълна катастрофа за Украйна. Това е лебедовата песен на група психопати, оглавили една нация.

Това коментира току-що Виктор Орбан, буквално минути, след като наложи вето на новите санкции срещу Русия, вкл. "таван на цените на петрол и газ".

"Медиите са всесилни, могат да внушат каквото си поискат. Но унгарските служби, а ние имаме доста агенти на терен, ми докладваха друго. Украйна е обезкървила практически всички свои фронтове и отбранителни позиции, за да постигне минимално видим пробив срещу Русия. И медиите да използват този пробив, за да го умножат по хиляда. Но истината е, че трябва да делят на хиляда...", каза премиерът.

После добави:

"Киев е изгубил 40 хиляди души в тази налудничава атака, и е получил 2 града, които преди войната са имали общо 2 хиляди жители. Сега са още по-малщо. В тежко укрепените бункери вече няма войници. Оголени са всички фронтове. Путин няма нужда да воюва, ако Зеленски по този безумен начин самоунищожава армията си..."

Унгария има сериозно малцинство в Украйна, част от което е мобилизирано насила във войната. Това води до напрежение между Киев и Будапеща. Но унгарците са източник на информация за службите на Орбан...

Г.Н.