23 посланици на НАТО поискаха от премиера за спре нова книга - хвалела твърде много българите, и ги отделяла от "атлантическите ценности"

Група от 23 посланици от НАТО изпрати отворено писмо до премиера Кирил Петков, за това да бъде спряно разпространението на нова книга, която се изразява "твърде положително за българската история", и отдалечава мисленето на населението от "атлантическите ценности".
Според посланиците, които се появават дни, след подобно искане от Херо Мустафа, текстът не съответства на историческите факти, а много хора са склонни да приемат художествените творби като истина. Това щяло да навреди на "преборването с митовете, наложени през комунизма".
Книгата се казва "Сказанието", неин автор е Добри Божилов, който натрупа известност с бестселърите "Задругата" и "Заветът". Новата творба е трета от поредицата, но тъй като се явява предистория, тя се превръща в нейно начало.
Заради атлантическите обструкции, тя  трудно се намира в книжарниците, но е достъпна он-лайн, и интересът вече е огромен. Има вече и фен-клуб с близо 3500 почитатели, събрани само за дни.
Според автора, случващото се в момента в историческата наука и образованието, е опасен процес на измисляне на нова история и промиване на мозъците на подрастващите. Книгата е опит да се противодейства.
Посланиците се надяват на поддръжката на Министерството на образованието, което провежда последователна политика по пренаписване на учебниците по история.
По принцип, по Конституция, държавата не може да спира книги, освен при извънредно положение и застрашена национална сигурност. В случая подобна заплаха няма, а НАТО се приема от повечето българи, като терористична организация за налагане на колониалната власт над България.
Книгата засега все още може да се намери в Интернет:
 

Г.Н.
(тази "новина" отговаря на профила на изданието, представен в главата на сайта)

 

5 коментара:

 1. :)))))))))) Чисто рекламна статия за книгата,в която има 8 линка към електронната книга и нито един към статия от медия в която се заявява за "искането" на "натовските" 23 "посланници" и да бъде приложено тяхното писмо с техните подписи! След като прочета толкова жалка "статия" реклама - КАК МОГА СЕГА ДА СЕ НАВИЯ ДА ПРОЧЕТА КНИГАТА? ЗА МЕН Е ОЧЕВИДНО, ЧЕ ЩОМ СЕ ПРОМОТИРА С ЛЪЖИ, ТО И ТЯ Е ПЪЛНА С ТАКИВА!!!

  ОтговорИзтриване
 2. Този сайт трябва да е забранен за хора без чувство за хумор!

  ОтговорИзтриване
 3. Щом НАТО се обявява против тази книга значи всичко в нея е истина. Бих се радвал да я прочета.Ще я потърся в нета непременно

  ОтговорИзтриване
 4. Що за нахалство проявява НАТО като иска спирането на книгса с историческо значение.Искам да си я купя.И ще си я купят всички истински българи.

  ОтговорИзтриване
 5. Според автора, случващото се в момента в историческата наука и образованието, е опасен процес на измисляне на нова история и промиване на мозъците на подрастващите. Книгата е опит да се противодейства.
  plain black salwar suit
  plain black salwar kameez

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...