Путин създава фондация "Русия за България"... Първият ѝ проект ще е книга, позитивна за социализма...

От 1 септември в България започва работа нова фондация, чиято цел ще е да подобрява отношенията между нашата страна и Русия, съобщиха от Посолството.

Фондацията, която има поддръжка лично от Президента Владимир Путин, ще се казва "Русия за България". Тя ще финансира основно културни и исторически проекти, тъй като миналото на двете страни е тясно свързано, и резултатите са положителни.

Първият проект, по който ще бъде отпуснато финансиране, е романът "Девети" от Добри Божилов. Книгата вече е издадена, и се намира в търговската мрежа, като се продава доста добре. От Посолството възнамеряват да помогнат в рекламата и - в медиите, както и да организират представяния из страната.

"България заслужава адмирации, че се осмели да издаде книга, която е позитивна за социализма, и представя огромния скок, който е постигнала страната тогава", коментира руският консул, отговарящ за културните въпроси. "Този роман е публикуван без чужда помощ, и вече е намерил своите читатели, за разлика от пропагандни книги, охулващи социализма, с милионни бюджети, които никой не чете", добави той.

"Българите можете да се гордеете с постигнатото в този период, и тази книга ще ви помогне за това", каза дипломатът".

Добри Божилов е автор, който натрупа известност със "Задругата" и "Заветът".
"Девети" е третата му творба, тя се намира в книжарниците и он-лайн магазините, и интересът вече е огромен. Единствената книга, която има фен клуб със стотици членове в него, преди да е публикувана.
Съдържанието и е за ранния социализъм - от 1944 г. до възкачването на Тодор Живков на партийния връх. Самият той е положителен герой, и е висш активист на Партията, който се бори за изграждането на новия свят.
Според автора, случващото се в момента в историческата наука и образованието, е опасен процес на измисляне на нова история и промиване на мозъците на подрастващите. Книгата е опит да се противодейства.
Божилов счита, че идва краят на 30 години пропаганда срещу социализма. "Това е 99% позитивен период, променил е живота на милиони хора. Преди 1944 г. не сме имали ток и течаща вода в селата, където са живеели 80% от хората. В градовете в разкош е живял малък елит, а всички останали са му прислугвали, срещу мизерно заплащане. Полицията е биела БЪЛГАРСКИ деца, защо са стоели пред кръчмите да ядат огризките. Социализмът променя всичко това. Осигурява безплатни здравеопазване и образоване, работа за всички, сигурност, и сериозен възход, стигащ дори до Космоса. Абсурд и измама е това да се крие, и да е представя само с лагерите..." - коментира Божилов. 

Сред причините книгата да е недолюбвана от атланто-соросоидите, е и позитивният образ на Русия в нея.

Тя може да се намери в книжарниците и он-лайн ТУК:
 

Г.Н.
(тази "новина" отговаря на профила на изданието, представен в главата на сайта)