Гоним 3 руски дипломати - присъствали на представяне на книга, позитивна за социализма... Вредели на "атлантическите принципи"...

България най-сетне намери повод да се включи в дипломатическата истерия срещу Русия.

Току-що Външно министерство обяви, че ще изгоним 3-ма руски дипломати. Причината която изнамерихме обаче, е доста странна.

Снощи те са присъствали на представянето на книгата "Девети" от писателя Добри Божилов. Това е исторически роман за ранния социализъм, в който комунистите и руснаците са добри, вкл. Тодор Живков е положителен герой.

Дипломатите не са участвали в самото представяне, но присъствието им било "демонстративно и нагла намеса в атлантическите ценности", пише в нотата на Екатерина Захариева. "Комунизмът е еднозначно определен като абсолютно зло, и това не може да се оспорва. Всякакви подобни тези искат да унищожат България като членка на НАТО и ЕС", допълва тя.

Според автора Добри Божилов, с книгата се поставя "началото на края" на 30 години лъжовна пропаганда срещу социализма. "Това е система, която е 99% добра, променила е живота на хората, а се представя само с 1% репресии и лагери. Това е долна лъжа, но махалото вече тръгва в обратна посока. Истината се завръща", коментира той.

Миналата седмица срещу книгата се изказа и американският посланик, и поиска тя да бъде изтеглена. Министерството на културата обаче засега не може да намери точната процедура как да изтегли книга от десетки книжарници - при това една от най-продаваните. А заради атаката от САЩ, се получи рекламен ефект, и на някои места тя се изчерпи, вкл. в най-голямата верига-книжарници. Това наложи нови допечатки и доставки.

От руското Външно министерство коментираха, че както и при предишни експулсирания на дипломати, и сега ще отговорят "реципрочно". Те припомниха и, че забраната на книги и филми е фашистка практика, и днес може да се наблюдава в Украйна и други страни със съмнителна демокрация.

Божилов е популярен автор, който натрупа авторитет с бестселърите "Задругата" и "Заветът". "Девети" е третата му творба, която излиза от издателство "Лексикон".

Романът може да се намери в основните книжарници, и в Интернет:

Хеликон

Сиела

Orange

Store.bg

Озон

Хермес

 

Г.Н.

(Тази "новина" отговаря на профила на изданието, посочен в главата му...)

 

5 коментара:

 1. Боже Боже, що за идиоти имаме в това Външно.....

  ОтговорИзтриване
 2. Те "Външно..." са само изпълнители, което не значи, че не са идиоти!
  Въпроса е, колко много "идиот-лизачи"има в корумпираното правителство!
  ����������������

  ОтговорИзтриване
 3. Болно общество!Какъв комунизъм, какви пет лева?! В България се стигна да зрял социализъм и девизът бе: от всекиго според възможностите, на всекиго според количеството и качеството на положения труд!

  ОтговорИзтриване
 4. Простотия до шия - тези ще ни докарат до гробищата с техният слугинаж. То бива, бива тъпотия, ама не се търпи.Първи ще се скрият в миша дупка ако нещо стане , ама сега го раздават проХамерикански. УЖАСТТТТТТ

  ОтговорИзтриване
 5. ТАЯ МЪРША ПСЕВДОДИПЛОМАТКА СИ ПОЗВОЛЯВА ВЕЧЕ ТВЪРДЕ МНОГО !! И СЪМ 200% СИГУРНА ЧЕ ГО ПРАВИ ПОД ДИКТОВКАТА НА АМЕРИКАНСКАТА МЪРША ПСЕВДОПОСЛАНИЧКА !!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ДОКАТО НЕ СТЕ ЯЛИ СОПАТА НА НАРОДА - НАШАТА ДОЛУ В КАЛТА, А ЧУЖДАТА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПРАВО ДА СИ СПОМНЯ ДОРИ ЗА ЛЮБВЕОБИЛНАТА БОЙКОВА ЦЕЛУВКА ПРИ ПОСРЕЩАНЕТО И !!!!!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...