Светият синод ще спасява ГЕРБ от Дионисий...

ГЕРБ определи действията на Отец Дионисий пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя като "сатанински". Поради тази причина от политическата партия внесоха писмо в Светия Синод.
"Девети"  от Добри Божилов

Припомняме, че архимандрит Дионисий и активисти на „Системата ни убива“ разпънаха черен чаршаф. По време на акцията пък Дионисий изписа на черния чаршаф “Каолиново помни“, съобщава „Евроком“.
„Тези хора, които Дионисий предвожда… какво очаква оттук нататък тази личност? Времената са такива, че не ни пощадяват проблемите, той да навява такива неща“, коментира след срещата Георг Георгиев.
Той допълни, че от ГЕРБ са се срещнали с главния секретар на Светия Синод Мелнишки епископ Герасим, който ги е приел в кабинета си. Георгиев определи действията на Дионисий като сатанистки.

Драгомир Младенов от Младежи ГЕРБ пък допълни, че те са получили уверение от главния секретар на Светия Синод, че на следващото заседание ще се вземе решение за действията, които Българската Православна Църква ще предприеме срещу Дионисий Мишев. Освен това те щели да бъдат оповестени публично, а също така и въпросите, които са зададени към Синода, също ще получат публичен отговор.

Случилото се обаче е показателно за сериозен проблем във върха на ГЕРБ. Никой не би се занимавал с протестите пред къщата му в Банкя, ако самият той не е дал указания. Може би премиерът е суеверен, и се страхува от проклятия и магии... Къде майтап, къде истина, но този майтап управлява държавата...

 


ГН