Симеонов: Искаме да сме в управлението, защото не сме доволни от състоянието на България в момента

Присъствието в изпълнителната власт е много важно, защото там се определя стратегията за развитие на нашата държава през законите. С две думи – искаме да сме в управлението на страната, защото не сме доволни от положението, в което се намира България в момента.

Това коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.
Да, досега бяхме в управлението, но като малък партньор и всичко ставаше с компромиси, с битки, с отстъпки и прочие. Така че това, което сме заложили в програмите си, не сме успели да го реализираме. Ако бяхме доволни от положението на страната, нямаше да имаме желание да влизаме в парламента.
От форума:

"Девети"  от Добри Божилов
Народът е казал: -“ Който иска да направи нещо, намира начин, а който не иска – намира оправдание !!!“ :unsure:Гняв Сега като влезеш, да смяташ, че ще си „старши партньор“ бре аланкоолу.8-) Една „патерица“ си е патерица, …. не става за гредоред.;)   Измекяр!:dizzy:
В тези тежки условия на повишаваща се заболеваемост държавата е дъжна да предприеме всякакви допустими мерки. Какво става, когато не само отделенията, но и коридорите им се препълнят с пациенти!? Така че всякакви мерки са разрешени, както при война, защото това наистина е война. Слава Богу, че Щаба си върши работата и са хора, които разбират,  коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.
Това, което трябва да се направи сега при тази тенденция, е затваряне на училищата. По отношение на бизнеса – там, където има струпване, където има близък контакт, трябва да се внимава. В никой случай обаче моловете и ресторантите при спазване на правилата, не са заплаха. Заплаха са близките контакти, които са факт във всяко училище. Ресторантите не бих ги затворил, защото когато човек отива на ресторант, сяда на една маса с най-близките си хора, другата маса е на съответното отстояние, ресторантите работят на капацитет 50%, така че няма как да се получи заразяване, коментира Симеонов.

Като цяло намирам мерките през цялата година като добри, но като недостатъчни. На 4 ноември ние поискахме затваряне на училищата, тогава всички се смяха и месец по-късно ги затвориха. Заболеваемостта веднага падна, посочи той.
Генерали на война не се сменят. Този здравен министър, който е сега – Костадин Ангелов и особено членовете на Щаба, си вършат добре работата. Не ме интересува Ангелов, че е водач на листа на друга партия. Той си върши работата, следователно трябва да остане, категоричен е Симеонов.

Източник: ОНовини