Проф. Илчев за Караянчева: Боже, какви нищожества стоят начело на държавата!

Гафът на един звукорежисьор в БНТ показа истината за политическата класа в България навръх националния празник 3-ти март. При това само в едно простичко изречение. Но изречено от интелигентен човек, дори професор.
“Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава! Това  каза непринудено проф. Иван Илчев в ефира на Българската национална телевизия в момент, в който микрофонът му в студиото е трябвало да бъде изключен, но не беше.
Репликата на Илчев дойде, след като се наложи прекъсване на участието му в БНТ, за да се пусне на живо изказването на председателя на парламента Цвета Караянчева от връх Шипка. Бившият ректор на Софийския университет и професор по история бе гост на празничното студио в деня на националния празник. Темата на разговора бе чувството за свобода у всеки един човек и отхвърлянето на общоприети авторитети.   
"Девети"  от Добри Божилов
Това не е първият път, в който по адрес на председателя на парламента се отправят обидни квалификации. Въпреки че според видни представители на ГЕРБ Караянчева вече е простила на премиера обидния израз, използван в телефонен запис по неин адрес, за който все не е доказано да е бил монтаж. Караянчева многократно предизвиква негативни реакции  и сред обществото.
Сред последните й култови фрази остана: Ами ходи пеша, бе!, която взриви социалните мрежи.
Репликата е около 18-та секунда...
 

Източник: Дебати