ГРЪМ от ясно небе: Елън Мъск се усъмни, че американците са летели до Луната през 1969 г.

Конспиративните теории за Луната, за следващите 50 години, могат да се считат да подсигурени, след като най-голямото име на съвремената американска астронавтика - Елън Мъск, се усъмни, че някой изобщо е кацал на спътника ни.
"Девети"  от Добри Божилов
Дискусиите по темата дали САЩ са изпратили пилотирани космически кораби на Луната и дали има кацали астронавти там продължават и до днес.
Учени и изследователи от различни сфери се опитаха да привлекат общественото внимание към различни несъответствия в мисията, но всичко това не се издигна до официалното ниво. Сега милиардерът Елън Мъск също реши да изрази съмненията си относно реалността на американската лунна мисия от 1969 г.
Ръководителят на корпорацията SpaceX даде няколко аргумента в подкрепа на заключенията си.
Първо, за да направите полет до Луната, са ви необходими поне 152 милиарда долара. Дори сега е много трудно да се намери тази сума.
На второ място, Мъск не може да разбере как специалистите са успели да изпратят хората в космоса и безопасно да ги приземят на лунната повърхност. Все още няма технологии за това.
Основното съмнение на милиардера беше породено от многократното успешно повторение на полети, които са били извършени по следния начин: тежка ракета доставя спускащ се модул с астронавти до Луната, след което същият модул е изстрелян от лунната повърхност, свързва се  с космическия кораб и де връща на Земята.

Елън Мъск обръща внимание на факта, че дори наличието на съвременни технологии не позволява на SpaceX да създава нормални летящи превозни средства.
SpaceX редовно се опитва да приземи ракета на платформа, но компанията почти никога не успява. Възниква въпросът: как НАСА през 1969 г., без съвременни технологии, успяла да „прилуни“ модула с астронавти няколко пъти?

Разбира се, може да се предположи, че специалистите от предишните години са били по-успешни и съобразителни от съвременните. От друга страна, конструкторите от миналото едва ли са унищожили всичките си фантастично успешни разработки, които са от стратегическо значение за страната. Трудно е да се повярва в това. Тогава какво става? Прав ли е Елън Мъск?

През 1994 г., първият човек на Луната - Нийл Армстронг, прави странно изказване, в присъствието на президента Бил Клинтън:

"...Има неразкрити велики идеи, достъпни за тези, които могат да премахнат един от защитните слоеве на истината..."

Източник: Блиц, с редакции - по материали на чуждестранни медии...