Статус в Нета паникьоса смелчагата с джипа и яките мускули... Цялата полиция издирва шегаджия, че ще "беси Бойко"...

Писателят Добри Божилов бе привикан да дава обяснения в СДВР, по повод на негова публикация, в която заявява, че е готов да "ритне столчето", под краката на Бойко Борисов.

Божилов, който наскоро издаде третата си книга "Девети" - история на ранния социализъм, е написал думите в блога си КОМЕНТАРИ.com. Поводът е поредното разширение на "Зелената зона" за паркиране, която той приема за мутренско-мафиотско начинание за изнудване за пари.

Писателят се е явил в управлението и е обяснил, че няма как да изпълни заплахата, защото у нас няма смъртно наказание. Уточнил, че думите му се отнасят само при реално и ЗАКОННО осъждане на Борисов, в който случай, позицията на "палач" става съвсем легална професия.

В момента, под натиск от ЕС, у нас подобна присъда е невъзможна. Дори да се промени законът, тя ще е занапред, т.е. Борисов не може да бъде осъден на смърт, заради досегашните му далавери, вкл. "Зелената зона".

В обяснението, Божилов написал ясно, че "не възнамерява да убива Диктатора". Използвал е точно тази дума в текста.

Това не е първият подобен случай. Борисов очевидно е изпаднал в страхова психоза и заставя прокуратурата да се занимава с всевъзможни глупости и разследвания. Премиерът вижда врагове и заплахи навсякъде.

"Според мен, политици не могат да се ползват от закрила срещу заплахи. Те могат да понасят всякакви нападки. Като изгорят кукла на Тръмп, това заплаха ли е? Попитах полицията, дали скоро ще пиша обяснения и за това, че при протестите, съм се снимал пред издигната пред МС, бесилка...", изрази мнението си Божилов.

Авторът стана национално известен с бестселърите "Задругата" и "Заветът", и скоро се очаква трета част, под името "Сказанието". Междувременно излезе друга негова книга - "Девети", в която Тодор Живков е положителен герой, а социализмът е представен чрез значителните подобрения в живота на хората, които са истинската му същност. А не това, което се пропагандира 30 години, с цел охулването му.

"Един арест ще ми дойде добре. Книга за партизани и другари, на която арестуват автора ѝ, ще се превърне във фурор...", философски разсъждава писателят... А историята на разпита се превърна в нов разказ, озаглавен "Палачът", който може да се прочете в блога му...

Романът "Девети" го има в основните книжарници, а също и в Интернет:

Хеликон

Сиела

Store.bg

Озон

Хермес

 

Г.Н.