Социологически гръм от ЦРУ: Цецо е следващият премиер, вече е задминал ГЕРБ, ще властва със Слави, ДБ и Мая...

"Девети"  от Добри Божилов
Новина като гръм дойде от САЩ, и интересно че се крие, вкл. от самия Цецо - вероятно иска да спечели още малко време в тишина.
Но новината е, че той вече е успял да задмине ГЕРБ, според тайно социологическо проучване на ЦРУ, и се готви за управление с Мая, Слави и Христо Иванов.

На събрание на Демократическата партия на щата Ню Йорк се появи местният конгресмен Майк Ричардс - много близък до новата администрация на Байдън. И тъй като бе засипан основно с въпроси за външната политика, по която няма никакво становище до момента, той даде някои пояснения.

Очаква се ре-активиране на спонсорството на чуждите фондации от Държавния департамент. Т.е. на Америка за България и други аналогични по света. В случая обаче това не ни засяга пряко, защото конгресменът посочи като основни получатели Украйна, Грузия и Молдова.

Също така, ще се отпуснат допълнителни средства за ускорен ремонт на 7-те американски самолетоносача, които са на "сух док". След това ще се разпратят по света. Т.е. засилва се американското военно присъствие, може би като подготовка за война.

Също така - спира изтеглянето от чувствителни региони като Ирак и Афганистан. Това с "Ирак" е малко подвеждаща постановка, защото всъщност тия войски се занимават основно със Сирия. Т.е. косвено е потвърден слухът, че там войната ще се рестартира.

Общо взето, в тази посока са бъдещите планове.

Но конгресменът посочи и други посоки, в които очакват резултати от вече положени усилия.

"Очакваме например в България, да настъпи промяна, която още повече да ни сближи. Президентът Тръмп се ограничи единствено да печели пари, за сметка на съюзниците ни, като им продаваше оръжие. Но ние искаме много повече, и затова провеждахме своя политика и там. След изборите - след 2 месеца, очакваме много по-лоялният ни Цветан Цветанов да оглави правителството, като ще го подпомогнат и други партии, на които сега помагаме "финансово", каза Ричардс.

От дискусията стана ясно, че Демократите са инвестирали в Цецо от поне 2 години, и те са го насърчили да се отцепи от ГЕРБ, "за да ги замени после". Името на партията му е било "Републиканци", за да не се дразни Тръмп, но реално е бил поддържан от Демократите, и от техния посланик тук. Припомняме, че Херо Мустафа "сияеше" като Байдън спечели. Това, че Цецо е човек на Демократите се мълвеше и в България, но преки доказателства нямаше.

"Цветанов вече има повече избиратели от Борисов. Социологически проучвания на ЦРУ го доказват. Води ги с 14 на 11%, като продължава да увеличава разликата. До изборите може би ще е станал 2:1 спрямо тях".

"Готвим му и съюзници, които да го подкрепят, а вероятно като видят резултата, и тези от ГЕРБ ще пристанат на новия силен, и ще изоставят Борисов - силно компрометиран, и затънал в скандали за подкупи и измами", каза още щатският конгресмен.

След това дискусията се пренесе към Румъния, където се очакват проблеми с Русия, във връзка с Крим и континенталния шелф.

Не е ясно и кои са съюзниците, но Мая Манолова и Демократична България едва ли са далеч от САЩ. Те ясно и нападнаха Путин за Навални, заедно с Цецо. Третият вероятно е Слави Трифонов, който неясно от къде има пари за телевизия и партия, а властите не смеят да го пипнат. Слави в нищо не влага свои средства, значи някой плаща. А Гешев можеше отдавна да го е разкатал, с оглед на дългото му бизнес минало. Но не и като някой отвъд океана го пази.

Ако Цецо вземе "двойно на ГЕРБ", това са около 18%. Слави ще има 11%, а Мая и ДБ - по 6%. Това са общо 41%. Които като се приспаднат загубените гласове под 4%, ще осигурят малко над 121 депутати. След това наистина е логично и 20-30 "бойковисти" да се прикачат към новия вожд. За Томислав Дончев например, отдавна се знае, че е във война с Бойко, и дори - счита, че трябва да се оттегли, заради тежките атаки, които понесе.

Косвени доказателства от България сочат в същата посока като на ЦРУ. Цветанов отказва да прави коалиции, и ще се явява сам на изборите. Това е нелогично, ако наистина има 0,9-1%, каквото му дават местните герберски социолози. 1% са 2, а при късмет - и 3 сигурни депутата. Би могъл лесно да ги "осребри" в коалиция с НФСБ и ВМРО например, които имат нужда от подкрепа, за да прескочат 4%. А и с Валери Симеонов винаги са били доста близки. Но Цецо не иска подобно нещо. Очевидно знае нещо повече.

Преди дни в bTV той спомена, че има готови 350-400 хиляди гласа. Което при очаквани 3 милиона гласували, са 13,3% - близо до сочените от ЦРУ 14%.


Г.Н.