МВР-министърът на Естония: Изборите в САЩ са фалшифицирани, очевидно е...

Двама естонски министри, вкл. ключовият министър на вътрешните работи Март Хелме, обявиха че изборите в САЩ са фалшифицирани, и не могат да бъда признати в този им вид.

Министърът дори стигна по-натам, като нападна поименно обявения от медиите победител:

"Джо Байдън и синът му Хънтър, са корумпирани типове" - каза той, и припомни абсолютно доказаните обвинения в схеми за милиони долари в украинската газова компания. Както и уволнението на главния прокурор на Украйна, за да не разследва Хънтър. Това стана под натиска на бащата Байдън - тогава вицепрезидент на Обама.

По принцип, вътрешните министри във всички страни имат отношение към изборите, а разполагат и с разузнавателна информация. Очевидно Хелме базира думите си на факти.

"За мен няма съмнение, че изборите в САЩ са фалшифицирани", казва и друг важен министър в Естония - този на финансите, който е и вицепремиер.

Западните неолиберални медии, които вече коронясаха Байдън, на база на прогнозни резултати, започнаха да охулват министъра.

Междувременно мекотели като наш Бойко побързаха да поздравят демократа, с което може да ни вкарат в тежка ситуация, ако Тръмп победи.


Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

07.11.2020