Властта "опипва почвата" да забрани протестите, "заради вируса"... Боко пусна Симеонов да "пробва" идеята...

 

Бойко Борисов очевидно е изнервен от протестите, и иска да използва корона-истерията, за да ги спре.
Но го е страх да го обяви публично, и отново се повтаря познатата история - пуска Валери Симеонов напред.
Ако няма реакция, правим го. Иначе - свиваме се страхливо, както винаги...
Вчера Борисов бе екстремно изнервен и се нахвърли върху автори на "фалшиви новини", които твърдели, че ще затваря държавата. А днес "фалшивите новини" - със същото съдържание, ги пуска Симеонов.
"Здравната система е опасно претоварена." - за това предупреди в ефира на Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той поиска затягане на мерките.


"В момента няма рестрикции заради коронавируса, те не се налагат по политически причини", каза Валери Симеонов в студиото.
Трябва спешно, още тази седмица, да се забранят всички обществени прояви, от всякакъв характер, смята Симеонов. Трябва също да се ограничат учебните занимания на учениците след 4 клас, смята той. Валери Симеонов обаче допълни, че икономическите дейности не трябва да се ограничават заради ковид кризата, защото от тях ще дойдат преходите в държавния бюджет. Т.е. затворяме площадите, а кръчмите - не.
Това може да доведе до ситуация протестите да се случват в кръчми. Като по времето на ранния Хитлер... :)
„Няма политици, които искат да вземат непопулярни мерки и то само месеци преди изборите. И всички политици у нас са от този десен“, коментира Симеонов.
„Чувалите с трупове бяха факт в американските болници, ще станат факт и у нас“, коментира зам.-председателя на парламента. Той каза също, че е говорил с премиера Бойко Борисов, но очаква да разговаря по предложенията си лично, не по телефона, като това може би ще е другата седмица.
Симеонов обясни също, че трима са депутатите от НФСБ с коронавирус, като единият е в сериозно състояние.
Дори да се въведат забрани, не се очаква продължаващият 120 дни протест, да се вслуша. И в момента има задължение за носене на маски на протестите, но почти никой не е с маска...