Самосвали с бюлетини обръщат вота в САЩ?


Битката за президентския стол в Съединените щати добива все по-ожесточен вид. Обратите следват един след друг и буквално до последния момент няма да има яснота кой на практика ще ръководи САЩ в следващите четири години.


„Досега Тръмп печелеше, но сега започна това, за което той отдавна предупреждаваше. В Пенсилвания например се стига до резултат, при който Тръмп побеждава и картата на щата е розова. След малко обаче Пенсилвания започна да синее, защото идват нови и нови бюлетини по пощата”, сподели пред Lupa.bg геополитическият анализатор Валентин Вацев.
Според него е напълно възможно демократите и Джо Байдън да отнемат от Тръмп Пенсилвания, Мичиган и Северна Каролина, а точно оттам Тръмп очаква да получи финалните си гласове.
„Големият спор е до коя дата ще се броят бюлетините. Как е възможно те цяла седмица да пътуват и да не стигнат? И Тръмп ще постави този въпрос пред съда. Защото всеки момент може да дойде нов самосвал с бюлетини по пощата”, коментира Вацев.
Анализаторът подчерта, че Доналд Тръмп вече е победил в Тексас и Флорида, но в Мичиган например ставали доста неясни неща. Той посочи и други твърде странни примери от последния час:

„В Джорджия – където печели Тръмп, внезапно над залата за обработка на бюлетините, изпратени и по пощата, се спуква тръба, която полива всички. Това задържа изброяването на гласовете… В щата Уисконсин пък при изброени 89% от бюлетините печели Тръмп с откъсване от 3%. При изброяване на още 6% от бюлетини обаче започва да печели Байдън – с 0,3%. Който поне малко се ориентира в статистика, разбира, че това е божествено явление…!, иронично вметна Вацев.
„Доналд Тръмп и Джо Байдън вървят рамо до рамо в битката за следващия президентски мандат в САЩ, но настроенията са такива, че резултатите от вота ще бъдат решени в съдебната зала“, сподели междувременно и професорът от Бостън Колидж Любомир Топалов.

Лупа БГ
lupa.bg