Заев идва като хищник, да си вземе своето, от мекотелото, което ни управлява...

Вчера имаше обезпокоителни сведения за здравето на Бойко Борисов. Температура, кашлица, трудно дишане, и все още положителен за корона-вирус, след 15 дни карантина.

Като добавим наднорменото тегло, високото кръвно налягане, и възрастта - това е човек за болница, дори по критериите на доц.Мангъров.

Но той останал за домашно лечение по своя воля.

И днес...

Днес изведнъж се появиха 2 отрицателни PCR-теста, както съобщи външната министърка Екатерина Захариева. И г-н Премиерът ще приеме Зоран Заев.

Това е покъртително. Дори тестовете да са отрицателни, фактът че е бил на инжекции до снощи, и едва е дишал, всичко това предполага най-малкото няколко дни отдих.

А той - ще приема Заев.

И защо може да го приема? До момента абсолютно всички държавни институции, управляващи и опозиция, са единодушни - да се наложи вето на Скопие за ЕС, докато не започнат по-сериозни действия по анулиране на измислената им история.

Единствената "мека" част беше самият Бойко Борисов, който шикалкави, и обяви, че "Меркел ще намери решение".

А Заев очевидно идва, за да извоюва това решение от откровеното мекотело, което ни управлява. Скопие за пореден път ще получи всичко, а ние ще си останем с "голямото ежене". Ние сме жалка държава, която подвива опашка, дори пред Скопие.

В момента абсолютно няма никакъв сериозен международен натиск над нас. Усилията на Германия са формални. Тя самата вдигна ръце от този спор.

Но има един друг огромен натиск. Той е отвътре - заешката душа, и постоянното "шубе" на нашия премиер. И затова Заев идва като хищник, да си вземе своето. След дни в Скопие отново ще ликуват, а ние - българите, ще се чувстваме безкрайно унизени.

Но така е - когато начело е най-голямото недоразумение в цялата ни история. И когато всички други мекотели около него го крепят, и само на думи са нещо различно. Сигурно накрая ще падне, но после списъкът от поражения върху държавата и нацията ни ще изпълни томове...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

07.11.2020