Протестиращите полицаи освиркаха Бойко, но ще продължават да бият народа, дето иска да го свали...


Очевидно не само Бойко Борисов е психопат и нарцис, който влудява държавата.

Същото се отнася до полицаите му, които излязоха на протест срещу него. И дори го освиркаха.

Същите тези полицай смазаха от бой мирно протестиращи преди седмици, като биеха и арестуваха бащи пред децата им. Пускаха сълзтворен газ срещу същите пора, които твърдяха, че Бойко е корупмиран, мутра, ограбва държавата, и дори зовяха полицията да се присъедини към протеста.

В момента тези хора искат 30% увеличение на заплатите и плюят по премиера, когото запазиха на власт. Да, никой друг не го запази. Запазиха го техните палки и щитове. И няма признаци, че народът няма да бъде отново бит.

Протестиращите освиркаха премиера, след като пред тях беше прочетено днешното му обръщение, по повод техния професионален празник. По-рано през деня министър председателят им благодари за усилията и че са на първа линия в борбата с коронавируса, наред с лекарите.
Въпреки това не се предвижда повишение на заплатите им с 30%, както на общо 34 държавни администрации, които имат пряк досег с потенциални носители на заразата. По този повод председателят на синдикалната федерацията на полицейските служители Валентин Попов попита на протеста „Колко първи линии има в тази държава“.


Като бивш главен секретар на МВР Борисов винаги е бил приеман от полицаите за един от тях, още повече, че винаги е удовлетворявал исканията им. В настоящата ситуация обаче той предложи само 5% над предвидените 10 на сто по-високи възнаграждения за догодина, Тази оферта от държавата не беше приета от синдикалните организации на работещите в МВР.
Протестът на полицаите започна в 13 часа в градинката „Свети Седмочисленици“, като е предвидено шествие, което да мине покрай Министерство на финансите, сградата на правителството и да приключи пред парламента.
Междувременно министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че и професионалното, и политическото ръководство на МВР са категорични, че служителите в системата на вътрешното ведомство работят на първа линия и извършват неспецифични дейности в условията на усложнената епидемична обстановка в страната, предаде пресцентърът на министерството.
„Процентът на увеличение на заплатите в системата на МВР е обвързан с финансовите възможности и ресурси на държавата и със ситуацията, в която се намира страната ни. Направеният към момента финансов разчет е за 15-процентно увеличение на основните заплати на всеки един служител, което заедно с полагаемите се различни добавки, реално ще доведе до значително по-висок ръст“, допълва той.
Министър Терзийски посочва, че се води непрекъсната комуникация с Министерството на финансите, като във фокуса на разговорите не са само заплатите, но и условията на труд на служителите.