Не само Тръмп печели, но изглежда вземат и Конгреса...

 На медиите им е трудно да признаят, но Доналд Тръмп очевидно печели. Това ясно се вижда от съвсем еднозначните резултати в "ключовите щати". Той ги е взел практически всички, без Аризона. Включително е взел изключително важните Флорида и Пенсилвания. Последният - с огромна преднина от 15%, което прави излишни съмненията какво ще стане като се преброят гласовете по пощата.

Още един факт говори твърдо за победата му - избирателната активност е рекордна. За да стане такава, трябва да са излезли да гласуват белите избиратели, които традиционно са по-пасивни - работят и не се занимават с политика.

Трети интересен факт е така нареченият "общ народен вот". Той е почти изравнен, което е много по-слаб за Байдън резултат, отколкото даваха проучванията. Там той водеше с 10%. Сега са почти наравно. Това значи силен вот за Тръмп.

Най-вероятно наблюдаваме ефекта от "скритито мнозинство" - хора, които пускат за Тръмп, но не го казват, заради тоталната пропаганда и охулването му от медиите.

Интересни са и резултатите за Конгрес. При толкова голяма разлика между проучвания и гласували, е съвсем възможно Републиканците да се представят по-добре от очакваното и за Конгреса. Т.е. идеята Демократите да превземат и двете камари изглежда се проваля. Всъщност, има шанс Републиканците да превземат дори Долната камара, която досега беше на Демократите.

За да прикрият победата на Тръмп, медиите броят на Байдън всеки щат, в който води, а на Тръмп - само тези, в които броенето е приключило. Това вади сигурните за Тръмп Тексас и Флорида, както и Пенсилвания, от резултата. Но всичко вече е ясно за всеки, който може сам да чете цифрите.

С това развитие, можем да очакваме и край на истерията с корона-вируса, който се бе превърнал в глобален проблем, не без прекомерна пропаганда, с изборни цели, в САЩ...


Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

04.11.2020

1 коментар:

 1. Васил Петев
  СТАРАТА МУТРА. ПАК РЕШИ, ЧЕ Е НА БАИРА В БАНКЯ, А НИЕ СМЕ ОВЦЕТЕ НА ДЕДО МУ
  Не знам дали забелязахте, но веднага щом му понамаля напрежението на Борисов, веднага щом му се поразхлаби малко полит-въжето около гушата, той отново си върна старото лице. Старата мутра. А се беше поуспокоил. В края на лятото близо месец единствено мяукаше от телевизора. Изтърка над 20 четворки летни гуми на тойотата, само докато се чудеше, къде да се скрие от вас.
  А, сега, кво?
  Пак стана нагъл, пак почна да тропа с краче и да гледа гневно, пак реши, че е на баира в Банкя, а ние сме овцете на дедо му.
  Ама, то винаги е така. Простият човек, не е прост само за малко. Той си е прост, просто, защото си е прост. А там време няма, там морал няма, абе, там светлина няма! Тъмно е като в негърски гъз.
  Там единствено има първично животинско, мега-изострено чувство за оцеляване. Придружено с постоянен ирационален глад. Животното нон стоп иска да се храни. И кво нагъва? Вашия страх и своя гняв. Това му е диетата.
  Сега пак ни се кара. За нещо си… Кой го слуша вече?! Аз поне, не. Аз само му гледам очите. И те ми разказват почти всичко. Животното е ранено. Но ще се бие. Макар и за последен път.
  П.С. Добрата новина е, че Караянчева и Тома Биков му пазят гърба. Дет се вика, амиииии, Амин! Каква лека победа.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...