Радев искал да фалира държавата, но Бойко се жертвал и я спасил


 Ще изведем държавата от кризата.
Правителството трябва да е като юмрук заедно с народа.
Това написа на личната си страница във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, след като проведе работно онлайн съвещание с членовете на правителството, пише Епицентър.БГ
Ето какво още сподели той:


„Най-трудно е сега да се управлява и най-лесно е сега да се откажем. Но ние трябва да оправдаем доверието на хората. Те ни повярваха, още сме първа политическа сила. Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше и какви са целите му: да няма бюджет, държавата да фалира и да няма правителство. Не им се получи на нашите опоненти. Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата.
На работно онлайн съвещание разпоредих на министрите да са непрекъснато на първа линия, до хората, да обезпечат дейността на всички работещи. Само така икономиката ще продължи да работи и ще има средства за мерките. Държавата трябва да върви и да не затваря. Начинът за това е един – маски и дистанция. Докато не се намери лекарство, трябва да сме гъвкави и отговорни. Аз съм убеден, че до март-април ваксина ще има. Дотогава всеки министър неотлъчно до сектора си, а най-добрите лекари пред болниците. Да помагат, да успокояват, да лекуват.