Тръмп: САЩ няма да участват в безумни войни в чужбина

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че ако бъде преизбран на изборите на 3 ноември, САЩ няма да участват в „абсолютно безумни“ войни в чужбина и ще провеждат политика от позиция на силата в света. Тръмп направи това изявление в сряда на предизборен митинг в Гастония (Северна Каролина), съобщава ТАСС.
Тръмп: САЩ няма да участват в безумни войни в чужбина
"Ще нанесем удар по терористите, които заплашват нашите градове, и няма да позволим Америка да участва в тези странни, напълно безумни войни в чужбина", каза Тръмп. "Ще запазим несравнимата военна мощ на Америка и ще гарантираме мир с помощта на сила, и именно това правим сега.

Според президента САЩ притежават "най-голямата" военна техника в света. „Русия и Китай, Северна Корея - никой няма такива оръжия като нас", каза той. „Ракети, танкове, подводници, кораби, изтребители - те са красиви и най-добрите в света, хиперзвукови ракети, летят седем пъти по-бързо от звука, много бързо. Освен това сме преоборудвали ядрените си сили и остава да се надяваме, че не трябва да използваме нищо от това.
„Причината, поради която тези оръжия може да не се използват, е, че ги имаме и ако не ги имахме, щяхме да имаме много сериозни проблеми“, добави Доналд Тръмп. Както президентът заключи, „гласът, даден за републиканците на изборите, е глас за сигурност, достойни работни места и неограничено бъдеще за всички американци“. 

 

Гласове