И вирусът чака резултатите от изборите в САЩ. Ако е Тръмп - край... Ако е Байдън - нови блокади, карантини, маски и арести...

 Както изглежда, и корона-вирусът стои и чака да види резултатите от изборите в САЩ.

Ако победи Доналд Тръмп, това ще е краят и на вируса, и на истерията около него. Научно погледнато, въпросът вече е решен. Имаше твърде много територии, които не взеха никакви мерки. И там не настъпи масов мор.

На държавно ниво, такива бяха Швеция и Беларус, но на локално тестове имаше навсякъде. Циганските гета в България например трябваше да са измрели, ако вирусът беше опасен. Също - негърските в САЩ.

Нищо подобно не се получи, смъртността е ниска. Всъщност, наблюдаваме научен експеримент по масово глобално наблюдение на един грип. Ще го наблюдаваме с години, след това ще имаме ценни научни данни.

Ако обаче победи Байдън, очаквайте ескалация на истерията, масови затваряния на държави, може би дори - военни операции. Корона-вирусът се оказа една доста изгодна измама за фармацевтичната индустрия, но не само за нея - за политическата индустрия най-вече, която се чудеше как да отнеме демократичните права на гражданите. А "демократите" в САЩ са именно флагманът на новата диктатура.

Та с дядо Байдън, очаквайте нов изгрев на герои като ген.Мутафчийски, униформи, камиони с трупове и трилиони за нови ваксини.

Всички заедно с вируса чакама 3-ти ноември.


Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"
19.10.2020