След смъртта на Л.Гоцев, Доган официално става цар на кукловодите и задкулисието... Тази вечер целият елит е свикан тайно в Сараите...

Ключова политическа среща се свиква тази вечер в Сараите, докладваха наши източници в парламента, и потвърдено от колеги в медиите, близки до Доган. Според слуховете, поканени са практически всички основни фигури, извън ГЕРБ, вкл. новите проекти на Слави Трифонов и Мая Манолова, както и градската десница в лицето на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Срещата, разбира се, е тайна, за да не се разваля имиджът на съответните хора. Те ще бъдат доставени в Сараите с други автомобили, а не със своите.

Според запознати, Доган е бил изключително разтревожен от събитията в ЕС, които могат да доведат до спиране на еврофондовете. Думите му били: "Това означава пълен банкрут за цялата държава".

Не е ясно дали се тревожи само за своите комисиони, или наистина за държавата, но ако спрат парите от Брюксел, икономиката потъва. След 10 години герберизъм, тук не остана нито български, нито чужд частен инвеститор. Всичко се крепи само на субсидиите от ЕС.

"Бойко трябваше отдавна да си е тръгнал, но той упорито стои, като непрекъснато вдига "откупа", който плаща на Доган. Това донякъде дразни Сокола, но той го търпеше. Но този път вече спасение няма да има." - каза човек, близък до ПГ на ДПС.

Най-вероятно ще се обсъди въпросът за следващото правителство, но не служебното, а това след изборите. То ще има невероятно трудната задача да се пребори с тромавите евро-процедури, които бавно тръгват, но и бавно спират. Така ограничаването на еврофондовете наистина отне години, и това спечели време на Боко. Но сега машината работи, и ще трябват и години, за да се възстановят.

Говори се, че Доган се готви да отцепи и част от ГЕРБ, за да ползва всеки възможен специалист, за да върне парите. Най-вероятно става дума за хората около Томислав Дончев, които от доста време са в опозиция на Боко и настояват да подаде оставка, и да рестартира партията на избори.

Според други източници, срещата е не само политическа, а е и нещо като коронация. След смъртта на ген.Любен Гоцев, Доган официално става цар на ъндърграунда, мафията и на цялата система на кукловодите. Дали като се смени царят, ще се смени и неговият министър-председател - предстои да видим...


Г.Н.