Нова вълна: Стоп на плащане на сметки, и монополите сами ще Го свалят... Ще изпищят до правителствата на Австрия, Германия и Чехия... Ще загубят милиарди...

Днес е 5-то Велико Народно Въстание. На него ще присъстват и четирима евродепутати от целия ЕС. Бъдете там, нека лично видят Истината за народа и тиранина!

Денят е точно №100 от протестите. Шансът днес тиранията да бъде свалена е огромен. Но дори да не стане, от ден 101 започва нов етап. Организаторите обявиха, че "първите 100 дни ще се сторят на Мутрата мирни и тихи, сравнени със следващите 100".

Засега не е обявено какво ще се прави. Но е вероятно да се стартира предложения бойкот на плащането на сметки и данъци. Това ще стане не веднага, а чрез предварително организиране на "допитване" до гражданите в цялата страна дали да се случва.

Най-вероятно отговорът ще е "Да", а правителството ще падне под натиска на монополите, изправени пред фалит. Корпорации като "ЧЕЗ", "EVN", "Енерго Про" "Топлофикация" и "Булгаргаз", не могат да изрържат дълго без парите ни. Това вероятно ще доведе дори до международен натиск, защото собствениците на част от тези монополи са чужди, и загуби ще понесат Австрия, Чехия и Германия.
Общините ще останат без финансиране. Дори централната власт, въпреки заемите, може да излезе на "червено", защото като видят масово неплащане на нищо, кредиторите ще спрат да дават нови заеми.

Обсъждат се и други мерки на гражданско неподчинение, но засега без да се обявяват, за да бъдат изненадани управниците.

Но сега - бъдете днес на Петото Велико Народно Въстание! Аз ще съм там!


Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"
16.10.2020