Ал Йо: Петното върху България е факт. Тази резолюция е боклук и аз ще я хвърля в кошчето

 „Резолюцията срещу България (Инициативата „Кънев – Йончева“) е приета. Петното върху България е факт“. Така коментира във Facebook гласуваната тази вечер резолюция в Европарламента евродепутатът Александър Йорданов, предаде actualno.com.

“За инициираната от Радан Кънев – „Демократична България“ и Елена Йончева – БСП, Резолюция за Върховенството на закона в България са гласували 358 евродепутати, а против сме били 277. Други 56 евродепутати са се въздържали. Резултатът показва, че практически Европарламентът е далеч от единно становище срещу нашата страна.
Разликата между гласувалите за резолюцията и тези, които са били против и въздържали се, е само 25 гласа от които 6 са били на български евродепутати: 5 социалисти и Радан Кънев („Демократична България“). Тримата представители на ДПС в либералната група са се въздържали.
Практически в парламента се реализира ляво-либерален комплот срещу нашата страна. Левите за пореден път поставиха своите партийни интереси и цели над здравия разум, професионалната обективност и морала. Резолюцията бе одобрена от социалисти, зелени, либерали и комунисти плюс нейният инициатор от ДСБ Радан Кънев.
Тепърва у нас тя ще се коментира. Моят пръв коментар е, че Европейският парламент прие една необективна резолюция, пропаганден партиен документ, който е в противоречие с Годишния доклад на Европейската комисия. Тя няма задължителен характер, но дори и да имаше такъв, лично аз ще я хвърля в кошчето за боклук. Защото тя наистина е боклук. В нея клеветата и лъжата са безспорни.
Ясно е от резултатите на гласуването, че в Европарламента България има приятели единствено в групите на Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти. Това също е поучително, особено като се знае, че до парламентарните избори у нас остават само няколко месеца. Те, както е известно, ще бъдат през март,
Лош ден за България в Европейския парламент!“, завършва публикацията си евродепутатът.

Източник: ОНовини