Бомбастика: Строим заедно "Белене" и 7-ми блок на "Козлодуй", за да оцелее Бойко на власт...

 Премиерът Бойко Борисов, който  е най-нелегалната личност от партизанското движение насам, е измислил нов начин да се скрие - преоблича се като жена, и вече не ползва джипа, а е взел старата лимузина на бившата министърка Лиляна Павлова.

Тази тактика също навява на червените времена. По подобен начин през 1917 последният премиер на Руската империя - Александър Керенски, се измъква от Зимния дворец, обсаден от болшевиките.

С промяната на маскировката, Борисов вече дори се е връщал в София, след 3 месеца из села и паланки, ловни стопанства и хижи. Твърди се, че дори е бил в Министерския съвет, и е подписал някой отдавна залежали документи.

За сигурността на премиера няма риск, защото около него отново има достатъчно гардове от НСО, но те вече не са в официалния си вид, а са като ченгета под прикритие. В добавка, той носи бронежилетка, а и лимузината на Павлова е сигурна.

За гарантирана на успеха на замисъла, работят трима от най-добрите столични гримьори, напоследък безработни, заради затварянето на театрите и развлекателните дейности.

Когато е по-далеч от София, премиерът отново се връща на джипката, но само в строго контролирана среда, далеч от непроверени граждани. Днес в Козлодуй, той обяви нови планове за спасяването си на власт - строителство едновременно на АЕЦ "Белене" и на 7-ми блок в старата централа. Общата сума на двата проекта би била над 30 милиарда лева, за които засега не е ясно от къде ще дойдат.

Но за да правят бомбастика около култа към личността на Непогрешимия и Смел народен водач, са перфектни...


Г.Н.