Стъки: Имало е турско робство, дори е било повече от 500 години...

ММА боецът Станислав Недков-Стъки, който в последно време се очерта като основен говорител на контра-протеста, остро нападна Арман Бабикян. Той, според него, е измислил фалшивата новина, че бил казал, че "няма турско робство". Публикуваме позицията му, без редакции, като сме готови да предоставим съответното право на отговор и на Бабикян, тъй като засега няма никакви доказателства, че той е пуснал подобна новина. Изданието ни не застава зад нито един от двамата, просто следим развоя на събитията...

ПРАВО НА ОТГОВОР ДО СЕПТИЧНАТА ЯМА informiran.net и главния л@йновоз на Републиката аРМАН бАРБАЯН
В началото на седмицата в мое интервю казах, че протеста на младите е превзет от човек, на който най-големия успех в живота е създаването на сайтове за фалшиви новини. И, че този човек и останалите двама около него не могат да дадат добри решения на проблемите на българския народ.

Няколко дни по-късно, в един от кафявите сайтове на този л@йнян въстаник, побързаха да потвърдят моите думи, като пуснаха “новината”, че на състезание в Одрин, на което дори не съм успял да взема медал съм казал, че турско робство, Баташко клане и Априлско въстание в България не било имало.
За да стане ясно какви хора викат на площада “мутри вън” и искат да вземат властта, ще кажа, че никога в Одрин не е имало състезание, камо ли да участвам в него и да печеля медали.
Ако тази кафява купчинка Барбаян имаше поне нещо в главата, щеше да съобрази “новината” си с това, че вече от 5 години не се състезавам!
По въпроса с турското робство съм се изказал много отдавна и за разлика от “патриотите“ в Парламента, моята позиция е ясна и никога не съм се притеснявал да я споделя.
Турско робство в България е имало 485 години, към които трябва да прибавим и 15-те години, в които цар Иван Шишман е бил васал на султана. Стават точно 5 века.
Пет века през които са изклани милиони българи, включително и по времето на Априлското въстание и Баташкото клане. За тези зверства пишат великите български писатели, като патриарха на българската литература Иван Вазов и Захари Стоянов в своите “Записки по българските въстания”. За нечовешките действия на османците по българските земи свидетелстват и много международни авторитети на онова време - Джанюариъс Макгахан, Виктор Юго, Джузепе Гарибалди, Уилям Гладстон, Фьодор Достоевски и др.
В момента българи и турци живеят в мир и разбирателство. Никой няма право да се заиграва с етническата карта, за да печели политически дивиденти.
На прав път сме, приятели!
Всички, които се борим за запазване на реда и нормалността в България сме напът да успеем.

Тези хора от ден на ден показват, че са неспособни да бъдат полезни на България. Държава с фалшиви сайтове не се управлява. Фалшиви хора с фалшиви новини не могат да допринесат с нищо добро за българския народ.
Да плуват в септичната им яма е върха, който могат да достигнат.
За последен път приканвам министър Банов да си свърши задълженията и да глоби сайтовете, които не са спазили Закона за медиите и не са се вписали в Регистъра.
Давам му срок до края на октомври.
В противен случай в началото на ноември, заедно със стотици граждани, които искат равнопоставеност на всички пред закона, ще излезем пред министерството на културата да му поискаме оставката.

П.П. Въпросният въстаник с арменски корен е толкова улисан в изкарването на дубайски дирхами, че дори не се сеща да напише нещо в подкрепа на християнския арменски народ, който е подложен на брутална военна атака в размирния район Нагорни Карабах.