Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Корупцията при Бойко е бръкнала в джоба ни със 100 млрд. лв. за 10 години....

За почти 10 години управление на ГЕРБ и Бойко Борисов през ръцете им са минали над 400 милиарда лева. Толкова е стойността на консолидираните фискални програми през тези години. За 10 години корупцията е бръкнала в джоба ни със 100 млрд.
Според световните оценки сивата икономика у нас е достигнала дял от 37.8% - най-високият в ЕС, пише икономистът Григор Лилов в социалната мрежа фейсбук. Корупцията също е най-високата.
Тя изяжда годишно между 8-10 милиарда. Всички строежи на ГЕРБ я имат, я нямат повече от 10 милиарда и то с решителната помощ на европейски безплатни траншове и то калкулирани заедно с огромните корупционни надбавки над реалните им стойности.
Затова България е на последно място по БВП на глава от населението (по паритет на покупателната способност 51% от средноевропейския), докато Румъния е с 65%, затова е на последно място по пенсии, по заплати и доходи, с една от най-високите смъртности и най-ниска продължителност на живота - вече не в ЕС, не в Европа, а в света, затова е... Затова е протестът! За нашия живот! За живота на децата и внуците ни!!
За хляба, а не за трохите от него!

Източник: Актуално