С тоя подпис, Домусът е "абсолютен престъпник"... Има ли прокурор да му го каже?

"Заветът" от Добри Божилов
Скандалът около мутро-мафиотските похвати на властта, се разраства.
Васил Божков публикува ръкописна "паметна записка", според която е длъжен да плати 20 милиона лева на Кирил Домусчиев, под формата на непазарен бутафорен "рекламен договор".
Това се случва през юли миналата година (2019), и то към момент, в който Божков вече е поел "Левски".
Абсурдът е пълен, защото в записката е спомената не само Нова ТВ като получател на парите, но и поименно - "Лудогорец".
Т.е. собственикът на "Левски" трябва да финансира "Лудогорец".
Финалът на споразумението е култов - Домусът обещава "пълен съпорт" в Държавната комисия по хазарта. Т.е. органът, който регулира бизнесите на Черепа. Частен бизнесмен урежда решения на държавна комисия...
Е, от това по-директна корупция, здраве му кажи.
И най-отдолу - подпис на Домуса...
Тук възниква един въпрос към главния прокурор - ще включи ли и Кирил Домусчиев към "организираната престъпна група". Ето, той е осигурявал закрила през Комисията по Хазарта, а самата тя е вече разследвана. Т.е. и Домусчиев е в организираната престъпна група (ОПГ).
Преди време имаше един прокурор, който нарече един бивш министър "абсолютен престъпник". Дали сега има подобен прокурор?
И всичко това е едва втория документ, който Черепа вади. Вече видяхме, че Горанов е знаел какво става ДХК, а сега в киреча е и най-едрия олигарх на властта.
Обръчът очевидно се затяга около върха на Октопода...
А това че става на "бавен огън" забавлява публиката...
А генерално погледнато, с тези документи Васил Божков показва  как новото поколение олигарси, се саморазправя със старото - позагубило позиции. Чрез държавата, и безапалеционно.
Но иронията е, че същото един ден очаква и Домуса и Пеевски. Неизбежно е...

Добри Божилов, писател
18.05.2020

2 коментара:

 1. Не очаквайте някой да признае, че самият Кирил Домусчиев е купил Нова телевизия под натиск или с договорка, че след това ще бъде компенсиран за дадените пари през кредит. Нещо като: Ти купи телевизията, а ние ще уредим рекламни договори да ти компенсират парите. Това не сте го чули от нас...

  Няма да чуете също, че Нова тв на практика се ръководи от един депутат и обслужва определени среди в управлението, бизнеса и прокуратурата. Този политик е наредил дори изгонването на Силвия Зурлева, която бе член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп. Напуска телевизията на 8 май 2019 г. Умира при битов инцидент на 1 януари 2020 г. Никой няма да спомене дори, че финансовият министър участва в много сделки и договорки на задкулисието. Нито, че е в нерегламентирани отношения, нарушаващи драстично служебните му задължения и морала. Няма да стане дума за задкулисието въобще, защото то се отрича априори. Тук няма корупция – преборена е. Няма мафия. Няма тайни политико-икономически сделки. Няма кръг и негов изявен представител, който дърпа конците на политици и редица бизнеси. Такова признание скоро няма да чуем. Тук всичко е наред.Тук е така.
  Чисто съвпадение е, че братя Домусчиеви купуват Нова телевизия през март 2019 г., а в началото на юли се подписва споразумението между Кирил Домусчиев и Васил Божков.
  Съвпадение е и, че Нова телевизия е купена за 185 млн евро, от които 100 милиона са от кредити от 4 банки. Договорката с Божков е да плати на телевизията и „Лудогорец“ чрез реклама 240 млн лева.  Съвпадения, съвпадения…

  А сега сводката за коронавируса...


  ОтговорИзтриване
 2. https://www.mediapool.bg/domuschiev-stana-pocheten-grazhdanin-na-nebraska-news294709.html

  Домуса закупува заводи в няколко щата В САЩ и става почетен гражданин, а в БГ му даряват пари да строи заводи фармацевтични.Купува телевизия.Прикритие за едни хора, но такива сериозни инвестиции ...?!!!!Натиска Божков,да плаща реклами, но заради кого?!Божков би ли се уплашил от Домуса?Сега да видим какво ще излезе с ,,ДЖИ ПИ ГРУП" на острова, където ще инвестират 220 милиона долара!!!
  !https://www.stlucianewsonline.com/invest-saint-lucia-team-visits-gp-groups-projects-in-bulgaria/Sunset Bay Resort

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...