Генералът започва да се снима с деца... За кой пост ще го избираме... :)

"Заветът"  от Добри Божилов
Генерал Мутафчийски ще отговаря на въпросите на деца. Това обяви проправителствената bTV, и лично един от най-видните крепители на кабинета - Светослав Иванов.
Очевидно, помпането на рейтинг чрез "брифинги" се изчерпа, и дори започна да дава обратен резултат, когато попрекалиха с труповете и хладилните камиони.
Но това не означава, че налагането на генерала като ново политическо лице трябва да спре.
Единственият висящ въпрос е за какво го готвят от ГЕРБ. Привидната версия, че е за Президент е силно измамлива. ГЕРБ не могат да изберат Президент, дори ако свалят Исус Христос да се кандидатира. Те са свирепо мразени от всички извън ГЕРБ, и винаги ще се получи обединен "анти" вот, за който е техният противник. Т.е. Радев има идеални шансове за преизбиране.
Виж, за премиер е далеч по-практично. Бойко трябва да се маха, иначе ще взриви държавата. Ненавистта към него вреди на всичко, дори на полезни мерки. Хората се интересуват дали Бойко оцелява, а не какво се случва от съответните мерки.
Напомпан Мутафчийски може да поеме премиерския пост, начело на по-неутрално и умиротворяващо правителство на ГЕРБ.
Но да ви призная - мисля, че Бойко в последния момент отново ще се "врътне". За него няма живот извън властта, единствената му цел е да бъде премиер до последния миг. Дори този миг да е бесило...

Добри Божилов, писател
08.05.2020